[wiskunde] Sommaties

Moderators: ArcherBarry, Drieske, Fuzzwood

Reageer
Berichten: 89

[wiskunde] Sommaties

Dag allemaal

Klopt het volgende:

Als geldt dat l = k + 1 dan:

k = p -1 k = 0 ∑ ( xk+1 * yp - k) is gelijk aan

l=p l= 1 ∑ ( xl * yp - l + 1)

Ik vraag dit vooral voor mijn broer die het niet logisch vindt, terwijl ik dat wel vind.


Groetjes

Autodidact1

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
Gebruikersavatar
Berichten: 1.762

Re: [wiskunde] Sommaties

Autodidact1 schreef:
zo 06 okt 2019, 15:45
Als geldt dat l = k + 1 dan:
Dat hoeft er zelfs niet bij te staan, en in de tweede formule kun je ook weer k gebruiken i.p.v. l.

En ja, het klopt.

Reageer