[biologie] massa ei
Geplaatst: wo 27 mei 2020, 16:42
Ik had een vraag over volgend experiment:
Je verwijdert de schaal van een ei door het in azijn te leggen. Vervolgens weeg je het ei, leg je het in gedestilleerd water gedurende 1 dag en weegt het opnieuw. Ik verwacht dat de massa van het ei gaat toenemen (osmose). Deze massatoename is heel klein (minder dan 1%). Ik heb de proef al herhaald, maar blijf gelijkaardige resultaten bekomen. Doe ik iets fout? Of hoe kan ik dit verklaren? Alvast bedankt
Je verwijdert de schaal van een ei door het in azijn te leggen. Vervolgens weeg je het ei, leg je het in gedestilleerd water gedurende 1 dag en weegt het opnieuw. Ik verwacht dat de massa van het ei gaat toenemen (osmose). Deze massatoename is heel klein (minder dan 1%). Ik heb de proef al herhaald, maar blijf gelijkaardige resultaten bekomen. Doe ik iets fout? Of hoe kan ik dit verklaren? Alvast bedankt