[scheikunde] Concentratie en massa % berekening

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Berichten: 1

[scheikunde] Concentratie en massa % berekening

Weeg ca. 0,25 g kopermonster nauwkeurig af en breng dit kwantitatief over in een maatkolf van 100 mL. Pipetteer 25 mL van deze oplossing in een erlenmeyer en voeg druppelsgewijs een ammoniakbuffer pH = 10 toe, totdat het eerst gevormde neerslag juist weer is opgelost. De kleur verandert van licht-blauw via blauw-troebel naar een heldere donkerblauwe oplossing.
Verdun de oplossing met demiwater tot ongeveer 100 mL. Indien de oplossing troebel geworden is, moet nog wat buffer toegevoegd worden totdat de oplossing weer helder is. Voeg dan wat murexide-verwrijving toe (de kleur van de oplossing is grijsgroen) en titreer met 0,01 mol.L_1 EDTA-oplossing tot violet.
- Bereken de concentratie van de EDTA-oplossing in mol.L-1
- Bereken het kopergehalte in het zout als massa % Cu.

Gebruikersavatar
Berichten: 630

Re: [scheikunde] Concentratie en massa % berekening

Oke, ik heb het gedaan. En nu?

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 3.601

Re: [scheikunde] Concentratie en massa % berekening

Opmerking moderator

Het doel van het huiswerkforum is niet dat medegebruikers je huiswerk gaan maken. Het doel is om jou te helpen met je huiswerk. Om dat te bereiken moet je meer eigen input leveren. Wat heb je al geprobeerd, en waar loop je op vast. Ik vraag alle medegebruikers om hier niet op te reageren totdat de topic starter (TS) dit duidelijk heeft aangegeven.

Reageer