Pagina 1 van 1

YouTube-kanaal Periodic Videos beloond met prijs van Royal Society of London

Geplaatst: vr 02 aug 2019, 19:32
door Jorim
Martynpoliakoff.jpg
Professor Sir Martyn Poliakoff wint de Michael Faraday Prize and Lecture 2019 van de Royal Society of London for Improving Natural Knowledge (Royal Society in het kort) voor zijn werk aan het YouTube-kanaal Periodic Videos.

Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan een wetenschapper die kennis en idee├źn op excellente wijze met een breed publiek weet te communiceren. Normaliter wordt de voorkeur gegeven aan praktiserende wetenschappers of ingenieurs, maar ook personen wiens expertise meer in de wetenschapscommunicatie ligt worden overwogen.

Het grootste project op het Periodic Videos YouTube-kanaal is de Periodic Table of Videos. Gedurende de afgelopen elf jaar heeft videomaker Brady Haran over elk element een video gemaakt - veelal in samenwerking met Poliakoff, maar ook andere wetenschappers van de Universiteit van Nottingham werkten mee.

Het YouTube-kanaal heeft 1,2 miljoen abonnees. Naast het elementenproject komen er allerlei chemie-onderwerpen aan bod, van geschiedenis tot actualiteiten en van experimenten tot wetenschappelijk onderzoek. Dit jaar besteedt Periodic Videos natuurlijk aandacht aan het Internationale Jaar van het Periodiek Systeem.

Bron: The Royal Society via: C2W


Re: YouTube-kanaal Periodic Videos beloond met prijs van Royal Society of London

Geplaatst: vr 02 aug 2019, 19:41
door Benm
Leuk om te horen dat dit kanaal de prijs heeft gekregen!

Ze maken goeie, informatieve korte video's die best toegankelijk zijn, ook voor niet-wetenschappers.