Pagina 1 van 2

Was er ooit een vroegere beschaving?

Geplaatst: ma 28 jan 2019, 21:25
door Thionyl
Ja ik weet het van de geschiedenisboekjes, dat de piramides gebouwd zijn door de Egyptenaren. Maar ..................
 
is dat wel zo? Op Youtube oa kom je zo veel dingen tegen die dit ontkennen/ontkrachten, dat ik er duizelig van wordt. 
Wie heeft hier nog iets zinnigs over te zeggen, svp.
 

Re: Was er ooit een vroegere beschaving?

Geplaatst: ma 28 jan 2019, 21:40
door Michel Uphoff
Dat soort baggerfilmpjes niet bekijken of in ieder geval niet geloven lijkt mij het meest zinnig. 

Re: Was er ooit een vroegere beschaving?

Geplaatst: ma 28 jan 2019, 22:19
door Thionyl
Is dat echt jouw mening als je ziet hoe die grote steenblokken zo precies geplaatst zijn. Dat zijn wel feiten en niet zo makkelijk nu te verwezenlijken. 

Re: Was er ooit een vroegere beschaving?

Geplaatst: ma 28 jan 2019, 22:55
door Michel Uphoff
Is dat echt jouw mening als je ziet hoe die grote steenblokken zo precies geplaatst zijn
 

Twijfel zaaien is heel makkelijk. Je trekt gewoon stelselmatig andermans bevindingen in twijfel en blijft daarop hameren, lekker veel en lekker lang. Tevens negeer je het bewijs van jouw ongelijk, zoals in dit geval bijvoorbeeld de papyrus agenda's van de oude Egyptenaren m.b.t. de bouw van de grote piramide van Gizeh. En kom je daar niet meer onderuit, dan schiet je in de complotmodus; dat bewijs is fake en organisaties of mensen met kwade bedoelingen zitten daar achter.
 
Maar zelf objectief bewijs leveren dat het inderdaad anders ligt, daar ontbreekt het altijd aan. Men fantaseert er liever wat op los, en vindt dat zelf afdoende.
 
Wat de Egyptenaren destijds deden was een enorme toer, maar niet onmogelijk. Zie ook DIT topic.

Re: Was er ooit een vroegere beschaving?

Geplaatst: ma 28 jan 2019, 23:10
door klazon
Ik weet niet wat je allemaal bent tegengekomen aan verhalen die anders beweren, maar de piramides zijn gewoon gebouwd door de Egyptenaren. Al dan niet bijgestaan door slaven uit andere volken. Rond de piramides zijn bij opgravingen restanten gevonden van enorme kampen waar de werkers hebben gewoond en ook begraafplaatsen waar de overleden arbeiders liggen.

Re: Was er ooit een vroegere beschaving?

Geplaatst: ma 28 jan 2019, 23:16
door Thionyl
Ken deze theorie, maar overtuigt me geenszins. Ik ben steeds meer overtuigd dat die Egyptenaren gewoon de piramides, als het ware, in/over-genomen hebben. Alles zit vol met tekeningen en schrift van ze, maar niet de innerlijke delen die ze zelf niet konden bereiken. Ook de naam Korfu staat er maar beperkt.
 
Daarnaast is de ouderdom van bouwwerken/steenblokken lastig vast te stellen, maar zijn de "bewijzen"dat ze toch veel ouder zijn, steeds overweldigender. Genoemd wordt vaak ca 12500 BC.
Dit ook na de recentelijke vondst van een grote inslag rond die tijd bij noord Groenland en de gevolgen daarvan.
@Klazon, die kampen kunnen ook gewoon tekenaars enz zijn geweest en niets met de bouw zelf te maken hebben gehad.

Re: Was er ooit een vroegere beschaving?

Geplaatst: ma 28 jan 2019, 23:35
door Michel Uphoff
Uit een pagina van genoemde agenda's in bezit van het ministerie van oudheden van Egypte:
 
Merer (een inspecteur die toezag op de bouw, MU) recorded the logs in the 27th year of Khufu's reign. His records say that the Great Pyramid was near completion, with much of the remaining work focusing on the construction of the limestone casing that covered the outside of the pyramid ... The limestone used in this casing, according to the logbook, was quarried at Tura near modern-day Cairo, and was brought to the pyramid site by boat along the Nile River and a system of canals. One boat trip between Tura and the pyramid site took four days to complete, the logbook notes. The logbook also says that in Khufu's 27th year, the construction of the Great Pyramid was being overseen by the vizier Ankhaf
In de bijlage meer informatie mbt enkele van deze agenda's.
Wadi el-Jarf Papyri A and B.pdf
(1.61 MiB) 25 keer gedownload

Re: Was er ooit een vroegere beschaving?

Geplaatst: di 29 jan 2019, 08:50
door Thionyl
Ja ok, kan best zijn dat ik ongelijk heb om dit te me af te vragen, echter hoe denk je dan over deze link en de gevolgen die het (mogelijk) gehad heeft? 
 


Inslagkrater zo groot als een stad ontdekt onder ijs van Groenland ...

www.nationalgeographic.nl/.../inslagkrater-zo-groot-als-een-stad-ontdekt-onder-ijs-va...

  1.  
16 nov. 2018 - Mogelijk houdt de vondst verband met een omstreden theorie over het ... nieuwe vragen oproept over de recente geschiedenis van de aarde.

Re: Was er ooit een vroegere beschaving?

Geplaatst: di 29 jan 2019, 09:32
door Ger
Wat heeft de inslag van een planetoïde in Groenland (optimistisch geschat) zo'n 12000 jaar geleden te maken met het bouwen van een piramide in Egypte zo'n 4500 jaar geleden? :?

Re: Was er ooit een vroegere beschaving?

Geplaatst: di 29 jan 2019, 11:25
door Back2Basics
Thionyl schreef: 16 nov. 2018 - Mogelijk ... verband  ... nieuwe vragen oproept ...
 
 
Tja, dat vraagt kennelijk "iedereen" zich af. Sommigen gaan dan alvast speculeren. En dat kan leuk zijn voor die personen, want het ongelijk kan niet bewezen worden. Dat is het mooie/speciale/vreemde van een onwaarschijnlijke theorie.
"Het zou kunnen, dat..." Maar liever niet hier.

Re: Was er ooit een vroegere beschaving?

Geplaatst: di 29 jan 2019, 13:14
door klazon
Thionyl schreef: Ken deze theorie, maar overtuigt me geenszins. 
Het is geen theorie, maar gewoon archeologische werkelijkheid. De graven en verblijfplaatsen die zijn gevonden zijn van arbeiders. En het waren er duizenden, dat kunnen niet allemaal tekenaars zijn geweest.

Re: Was er ooit een vroegere beschaving?

Geplaatst: di 29 jan 2019, 13:35
door Michel Uphoff
echter hoe denk je dan over deze link
 
In de bijlage het wetenschappelijk paper. Altijd beter dat te lezen dan de opgeklopte interpretatie van een populair blad.
Met heel veel mitsen en maren schatten de wetenschappers dat de krater mogelijk in het Pleistoceen is ontstaan. Dat tijdperk loopt van 2,6 miljoen tot zo'n 12.000 jaar geleden. Veel meer onderzoek is nodig om de werkelijke leeftijd te bepalen.
 
The age of this impact crater is presently unknown, but from our geological and geophysical evidence, we conclude that it is unlikely to predate the Pleistocene inception of the Greenland Ice Sheet.
...
We emphasize that even this broad age estimate remains uncertain and that further investigation of the age of the Hiawatha impact crater is necessary. 
 
Maar zelfs als na onderzoek de krater zeer jong zou blijken zijn, is het m.i. volkomen onzinnig daar conclusies aan te verbinden m.b.t. de (on)mogelijkheid van de bouw van de piramides minimaal 7.500 jaar later. 7.500 jaar geleden leefde de mens in in de overgangsperiode van het stenen tijdperk en de bronstijd om maar eens een vergelijking te geven.
 
Dit nog los van het ruim voorhanden zijnde en zeer solide bewijs dat de piramides door de Egyptenaren gebouwd zijn.
 
Bijlage: 

Re: Was er ooit een vroegere beschaving?

Geplaatst: di 29 jan 2019, 14:58
door Thionyl
@ Michel, zo populair is dat blad nou ook weer niet, maar ok. Maar kijk eens naar de overgangen van de laatste ijstijd, want die is nogal abrupt, dit is zo ie zo in tegenstelling met andere ijstijdperiodes. Iets wat je ook niet echt zou verwachten en valt samen met zeer plotseling uitsterven van soorten, zoals de mammoet enz.  Bewijs is -geen link- met het laatste maal nog in hun maag. Daarnaast de sporen op de sfinx van nogal wat waterschade, dat toegewezen wordt aan water/zuur erosie van ca 12500 j geleden. En ook gericht op het sterrebeeld Leo. Ooit een leeuwenkop, denkt men, en daarna een Faraokop? Oeps ego?   
 
Maar ok terug naar de piramides.
Heb het nodige gelezen en vragen blijven. Lekker makkelijk om te zeggen dat de toenmalige Egyptenaren dat gemaakt hebben. en daarmee kom ik ook bij Klazon.
Wie en waar, wordt er ergens verwoord dat Khufu begonnen is aan een piramide?? De dingen die ik lees is dat hij wel de deklaag gemaakt heeft, maar niet over de kern er van bouwen. Daarnaast zo gammel dat het er afviel bij een latere aardbeving en voor andere doeleinden werd gebruikt. Dus wie bouwde die kern, met oa veel graniet ipv limestone? 
 
Ook al iets (die deklaag)  wat vele arbeiders de nodige jaren, bezig gehouden zal hebben, maar de kern? Daar staat niets over.Bovendien waarom is zijn naam dan zo weinig neergezet in het inwendige, v/d piramide??   Die Farao's wilden overal genoemd/gezien enz worden, ego enz.  
 
De gevonden boten konden toen niet ca 50--90 ton aan granieten stenen vervoeren, dat kwam uit Etheopië, dacht ik, dus effe verder varen dan ca 4 dagen. Limestone is bovendien wel makkelijker te verwerken dan graniet, qua hardheid. 
 
Denk dus nog steeds dat de Egyptenaren, van toen, de kern van de piramides ge(mis)bruikt hebben en daaraan fors gewerkt hebben omwille van deze Farao, maar dat  ze zeker (de kern) niet zelf gebouwd hebben. Wie dus wel? 

Re: Was er ooit een vroegere beschaving?

Geplaatst: di 29 jan 2019, 15:17
door klazon
Speculaas is om op te eten.

Re: Was er ooit een vroegere beschaving?

Geplaatst: di 29 jan 2019, 15:25
door Ger
Thionyl schreef:Denk dus nog steeds dat de Egyptenaren, van toen, de kern van de piramides ge(mis)bruikt hebben en daaraan fors gewerkt hebben omwille van deze Farao, maar dat  ze zeker (de kern) niet zelf gebouwd hebben. Wie dus wel? 
Het enige wat je tot nu toe hebt gedaan is bewijs naast je neerleggen op basis van "what if". Nu is dat niet strafbaar, zelfs goed als je tot nieuwe  inzichten wil komen. Maar het vraagt wel om het formuleren van een nieuwe theorie waarvan jij vind dat dit beter onderbouwd is -en dus voorzien van bewijs of ten minste falsifieerbaar- dan de huidige gangbare theorie.
 
Echter vraag je aan anderen om een verklaring te vinden voor hetgeen jij niet snapt. Die verklaringen worden je meer dan eens aangedragen, maar jij neemt ze niet aan. In tegendeel: je verwerpt ze en komt met onbewijsbare aannames.
 
Dus wat is nou eigenlijk je doel met dit topic?