Pagina 1 van 1

woning kopen

Geplaatst: ma 27 nov 2017, 18:52
door megabon
Kan ik in overtreding zijn als ik een woning koop waar de vorige eigenaar bv.een veranda aan bij bouwde zonder bouwvergunning?

Re: woning kopen

Geplaatst: ma 27 nov 2017, 21:05
door Beresteyn
De verkoper heeft in principe mededelingsplicht, dus als hij vergunningen mist zou hij dat moeten melden. 

Re: woning kopen

Geplaatst: di 28 nov 2017, 19:11
door Back2Basics
Dat lijkt mij wel dat je in overtreding kan zijn. Anders zou de daad van verkoop van iets dat illegaal is, iets legaals maken. En als je het vergelijkt met het kopen van spullen waarvan je vermoedt of kan vermoeden dat ze van diefstal afkomstig zijn, dan heet dat gewoon heling.

Re: woning kopen

Geplaatst: di 28 nov 2017, 21:12
door ArcherBarry
denk dat het beste is om even navraag te doen bij de gemeente van het huis dat je wilt kopen.
Eventueel sturen zij een inspecteur langs die een oordeel kan vellen.

Re: woning kopen

Geplaatst: wo 29 nov 2017, 09:15
door Ger
Merk op dat alle reacties vooralsnog van Nederlanders komen (mijzelf incluis), terwijl het hier over Belgisch recht gaat. Dat kan met zulke zaken behoorlijk afwijken.
In Nederland geldt dat je als koper ook een onderzoeksplicht hebt, maar er ook gewoonterecht geldt. De termijn daarvan ken ik niet zo, maar dat kon voorheen wel eens leiden tot impliciete legalisatie. Sterker nog: als je kon aantonen dat een situatie X jaar bestond, kon je het gewoon als zodanig in het kadaster laten opnemen.

Maar bovenstaande doet eigenlijk niet terzake, want dit zijn van die typische rechtsgebieden die flink verschillen tussen Nederland en België. Helaas kan ik je verder ook niet wijzer maken.