Kip moet doorgebakken worden omdat er bacteriën in zitten waar je redelijk ziek van kunt worden. Dit is hoofdzakelijk Salmonella Typhi maar ook Campylobacter jejuni. Deze behoren tot de Enterobacteriaceae (een familie van bacteriën waar je liefst niet in aanraking mee komt) Ze zijn over het algemeen niet dodelijk maar je kan er wel stevig van ziek worden. Het doorbakken is belangrijk omdat bijvoorbeeld Campylobacter jejuni optimaal kan delen bij temperatuur om en bij de 42°C.
Als je je vlees niet goed door bakt kan het zijn dat de kip in de kern nog relatief koud is (ongeveer 40°C) ten opzichte van de buitenste lagen en dan bestaat de kans dat de Campylobacter die mogelijk nog in de kern zit kan overleven en kan delen.
Doorbakken is de boodschap!
Laatste berichten
- 23:25 2013 – Augustus Vraag 3
- 23:07 Rood laserlicht 2
- 23:04 Bruine vlekken op treinaanwijzerbord 5
- 15:28 Vraag 2009 Juli Vraag 5 5
- 12:51 positie 2
- 10:44 Schroefdraad berekening 8
- 24 apr [scheikunde] Kan chloorgas de geleiding van elektriciteit belemmeren? 9
- 23 apr Weerfrustratie 9
- 23 apr geen minkowski-ruimte toch? Doe ik dit nou fout? 15
- 23 apr do-re-mi-fa-so vliegtuigen 7
- 23 apr Kunnen quantum Zonnecellen 190% quantum efficiënt zijn 3
- 23 apr De Euro Nederlandse 100 qubit computer komt eraan
- 23 apr projectiel 8
- 23 apr Verschil tussen deze 2 vragen 5
- 23 apr [scheikunde] berekeningen labo vitamine c bepaling 1
- 22 apr [wiskunde] rode en witte ballen verdelen 8
- 22 apr Rotatie van het heelal 41
- 22 apr Muntje opgooien 14
- 21 apr Reactiviteit silyl enol ethers 1
- 21 apr Criterium voor vochtretentie
Nieuwsberichten
- 04 mar Een nieuw soort magnetisme: altermagnetisme
- 31 okt AI kan via stem diabetes vaststellen 11
- 21 okt Einstein krijgt wéér gelijk 45
- 07 feb witter dan wit 20
- 19 jun irrigatie en de aardas