Attenderingsysteem

Reageer
Gebruikersavatar
Technicus
Berichten: 17.366

Attenderingsysteem

Als moderator team hanteren we een systeem waarmee we kunnen zien of gebruikers eerder door collega-moderators zijn geattendeerd op de regels, inclusief de reden daarvoor. Dit is handig als logboek omdat niet alle moderators het complete forum in de gaten kunnen houden. Op deze manier kunnen we onderscheid maken tussen een gebruiker die toevallig even een regel vergeten is of een notoire lastige gebruiker (gelukkig hebben we van die laatste niet zo veel. ;) ).


Tot dit moment zagen gebruikers altijd een balkje onder hun gebruikersnaam/avatar dat het "attenderingsniveau" aangaf, ook wel het "waarschuwingsniveau" genoemd. Hoewel dit systeem zoals gezegd met name bedoeld is als logboek voor het moderatorteam, bleef het toch wrevel opwekken bij sommige gebruikers die het als een strafbank ervaren. Dat resulteerde in lange PB's die soms meer ingingen op dat men zich niet aangevallen moest voelen dan op de inhoud zelf. De conclusie is dan ook dat dit systeem in de bestaande vorm voor meer communicatieproblemen zorgde dan dat het oploste.


We hebben daarom besloten het over een andere boeg te gooien: de moderators gebruiken het nog steeds als logboek, maar gebruikers zien het balkje niet meer dus ook hun attenderingsniveau niet. Wel zullen gebruikers op de hoogte gehouden worden als ze zover gaan dat ze het risico lopen geschorst of verbannen te worden. Dit gebeurt maar incidenteel, dus dat zal een hoop onduidelijkheid schelen hopen we. ;)


Voor mensen die zich afvragen hoever hun attenderingsniveau is: je kunt ervanuit gaan dat als je onlangs geen PB van een moderator hebt gehad waarbij je op de regels gewezen bent, dan zal er niets aan de hand zijn. En als je wel een dergelijke PB hebt gehad, dan heb je als het goed is alle regels weer doorgenomen en zou er ook niets aan de hand moeten zijn. :)
"Knowledge speaks, but wisdom listens."
- Jimi Hendrix -

Gebruikersavatar
Berichten: 5.598

Re: Attenderingsysteem

Wat is de betekenis van de opeenvolgende waarschuwingsniveaus?

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 49.339

Re: Attenderingsysteem

Opmerking moderator

Simpelweg dat wanneer je binnen zekere tijd te vaak over de schreef gaat het moderatorteam ertoe kan overgaan je account voor bepaalde tijd te schorsen, onder het motto "enough is enough" . Als het bijna zover is leest de gebruiker in zo'n attendering een zinsnede in de trant van : "Houd er rekening mee dat als je volhardt in het ongewenste gedrag je account voor een periode van ..... geschorst zal worden.

Gebruikersavatar
Berichten: 5.598

Re: Attenderingsysteem

Het gaat mij meer om de nummering van dat systeem. Wat betekenen de niveaus [1], [2], etc.

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 49.339

Re: Attenderingsysteem

Opmerking moderator

dat is simpelweg een optelling van punten, waarbij de ene soort overtreding zwaarder meetelt dan de andere. Je kunt je voorstellen dat we zwaarder tillen aan een serieuze flame dan aan een offtopic-berichtje, maar ook dat we zwaarder tillen aan een tweede offtopic-bericht (na een eerdere attendering) dan aan een enkel gevalletje. En even voor de goede orde: a) we zijn geen accountants, er gaan dus niet automatisch knopjes om bij het bereiken van een zekere "score" en b) voordat het tot een schorsing komt is daarover altijd in het team overlegd, en nogmaals, dan heeft de gebruiker daarvóór al een waarschuwing gehad dat het zo zoetjes aan wel welletjes was.

Verder gaan we over die "score" als tussenstand (en nogmaals, we zijn geen accountants) niet meer zoals vóór 2010 mededelingen doen aan de gebruiker, dat leidde tot ongewenste bij-effecten zoals het opzoeken van grenzen. Eén attendering zou eigenlijk genoeg moeten zijn om een gebruiker zijn dwalingen te doen inzien.

En nee, het moderatorteam zit niet naar overtredingen te zoeken om met een satanisch genoegen een attendering de deur uit te kunnen doen, laat staan dat we handenwrijvend van blijdschap een schorsingsbericht schrijven.

Gebruikersavatar
Berichten: 5.598

Re: Attenderingsysteem

OK - dank voor de info.

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 49.339

Re: Attenderingsysteem

Opmerking moderator

Graag gedaan.

Reageer