Streepjescode basicfit passen

Moderators: Xenion, Olof Bosma

Gesloten
Berichten: 75

Streepjescode basicfit passen

Hallo allemaal,

Sinds kort heeft het oranje fitnesscentrum nieuwe lidmaatschapspassen, met een 'verborgen' streepjescode die het best te lezen is met (infra)rood licht. Ze hebben de truc toegepast om de streepjes in een zwart vlak te plaatsen, waardoor het contrast in zichtbaar licht zeer klein wordt. Met een simpele flatbedscanner en een fotobewerkingsprogramma is het mij gelukt om de code enigszins zichtbaar te maken, maar niet genoeg om de code te kunnen gebruiken in bijvoorbeeld mijn telefoon om die te kunnen laten scannen bij binnenkomst. (stocard app, zodat niet telkens de pas meegenomen hoeft te worden).

Nu moet het natuurlijk ook mogelijk zijn om de code te laten genereren als je weet wat er staat en welk type barcode er gebruikt wordt. Maar daar gaat het bij mij mis omdat ik niet genoeg weet van de codeer-techniek.

Kan iemand me daarbij verder helpen, welicht uit eigen ervaring?

De oude passen hadden overigens een 8 cijferige code, de nieuwe hebben er 9. het valt me op dat de streepjescode eerst twee overeenkomstige karrakters heeft, wat niet overeen komt met de bijbehorende getallenreeks (start/initialisatie?).

alvast bedankt!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
Gebruikersavatar
Beheer
Berichten: 5.355

Re: Streepjescode basicfit passen

Opmerking moderator

Wij zien de toegevoegde waarde van deze analyse van de toegangskaarten van het oranje fitnesscentrum. En wij zien ook de vrij zwakke "security" through obscurity. Hoewel de topicstarter het niet zo bedoeld heeft is dit topic een naslagwerk geworden van hoe deze kennis misbruikt kan worden en zodoende voelen wij ons genoodzaakt het topic te sluiten en grotendeels te verbergen.

Gesloten