stortbak toilet hoger monteren

Moderators: jkien, Xilvo

Reageer
Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 51.298

stortbak toilet hoger monteren

De vraag: zijn er technische bezwaren aan een langere valpijp monteren aan een stortbak bedoeld voor een lage ophanging? M.a.w., krijg je door een 50-70 cm hogere valhoogte problemen dat zo'n bak minder goed functioneert?

Huidige toestand: jaren 50 toilet met hoge, open gietijzeren stortbak in een vrij kleine toiletruimte.
Wens: minder vocht in toiletruimte, en ook eens wat zuiniger een plasje wegspoelen. Dus al minstens een modernere stortbak. Hoe verder het toilet naar achter kan staan, hoe liever.

idee: laaghangende stortbak met spoelstop kopen, maar die niet zoals gewoonlijk vlak boven de pot monteren (bij wijze van spreken als rugleuning) maar met de bovenkant bijv 1,5 m hoog zodat de pot 5-10 cm (alle kleine beetjes helpen) verder naar achter kan dan bij zo'n duobloc-model. (En ja, dat is vooropgesteld dat de onderafvoer ver genoeg naar voren onder de -nieuwe- pot zit).
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN...
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

Berichten: 4.068

Re: stortbak toilet hoger monteren

Ik neem aan dat de aanvoerpijp aan de achterkant de WC in komt en met een bocht omhoog moet. Dat bepaalt dan de afstand van de WC tot de muur. De vraag is dan hoeveel je dan nog wint. Vervangen door een te scherpe bocht zal dan verstoring van de stroming geven dus vraag of dat dan een ander probleem veroorzaakt bv dat het water niet gelijkmatig alle punten van de rand bereikt.

het reservoir hoger hangen zal meer hevelwerking geven, dus moet je even nagaan of dat effect heeft. voordat je het in de praktijk monteert zou ik het zowizo eerst uitproberen en als backup scenario houden dat het ook in de originele staat past.

Reageer