Pagina 1 van 1

Wat is je favoriete Bra's en Ket's toepassing

Geplaatst: wo 15 jul 2020, 18:13
door sensor
In de dit topic viewtopic.php?f=67&t=210239 werden de grondslagen van de Bra's en Ket's al besproken. Eerder werd er al een vraag gesteld over mijn favoriete toepassing zoals in dit topic viewtopic.php?f=67&t=197295.

Het gaat hierom een van de mogelijke Bell states:
\(\Phi\rangle = \frac{1}{\sqrt{2}}\left({00}\rangle + {11}\rangle \right)\)
De 2 qubits zijn niet verder te ontbinden en vormen dan een verstrengeling.
De Bell state is eenvoudig te maken op de kwantumcomputer of met wat kwamtumoptica. De Bell state vormt de basis voor het spookachtige verschijnsel van de verstrengeling en kwantumteleportatie.

Wat is jouw favoriet QM verschijnsel met de bijbehorende Bra's en Ket's?

Re: Wat is je favoriete Bra's en Ket's toepassing

Geplaatst: do 16 jul 2020, 19:13
door die hanze
Ongetwijfeld second order quantisation. Denk wel dat de bra-ket notatie zowat overal gebruikt word in de QM.
Beetje rare vraag om naar een favoriete toepassing te vragen als elk fenomeen binnen QM in bra ket notatie geschreven wordt.
Denk dat na dirac de second order quantisation en het gebruik van annihilatie en creatie operatoren de grootste vooruitgang is in het noteren van kwantumtoestanden en hun operatoren.

Re: Wat is je favoriete Bra's en Ket's toepassing

Geplaatst: do 30 jul 2020, 19:31
door sensor
Ik volg de Qiskit summerschool en daar komen de genoemde onderwerpen aan de orde. Dirac vergeleek de quantum wereld met de klassieke wereld de formules voor de quantum oscillator zijn direct over te schrijven in de quantum versie.In de cursus gaat het ook over de annihilatie en creatie operatoren en over de moleculaire hamalitoniaan (kort door de bocht vertaling).
Combinatie QM en QC is interessant omdat je dan de fysica kan vertalen naar de qubits en quantum systemen zoals moleculen leert te simuleren op de kwantum computer. Kennis in de praktijk brengen.