Opstellen DV adhv vraagstukje

Moderators: dirkwb, Drieske

Reageer
Berichten: 84

Opstellen DV adhv vraagstukje

Mijn vraag betreft het omcirkelde met een vraagteken bij in de oplossing (zie hieronder). Ik begrijp dus niet waarom het oorspronkelijk aantal mensen dat het product gratis krijgt niet gewoon y(0) kan genoemd worden. Op tijdstip 0 kunnen er toch nog geen mensen het product gekocht hebben door de reclame, want dit effect is er toch pas na een maand? Iemand die inziet hoe het komt? Alvast bedankt!
Bijlagen
Opgave oef16.jpg
Opgave oef16.jpg (119.46 KiB) 384 keer bekeken
Opl 16.jpg
Opl 16.jpg (45.95 KiB) 384 keer bekeken

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
Gebruikersavatar
Berichten: 24.497

Re: Opstellen DV adhv vraagstukje

Wiskundeblunder schreef: Mijn vraag betreft het omcirkelde met een vraagteken bij in de oplossing (zie hieronder). Ik begrijp dus niet waarom het oorspronkelijk aantal mensen dat het product gratis krijgt niet gewoon y(0) kan genoemd worden. Op tijdstip 0 kunnen er toch nog geen mensen het product gekocht hebben door de reclame, want dit effect is er toch pas na een maand?
 
Dat is ook wat er gebeurt: y0 is precies het aantal mensen dat het product gratis ontvangen heeft. Ze noemen dit (ook) x, maar er staat toch letterlijk x = y0.
"Malgré moi, l'infini me tourmente." (Alfred de Musset)

Reageer