Zout scheiden

Moderators: ArcherBarry, rwwh

Gebruikersavatar
Berichten: 9.614

Re: Zout scheiden

Hmm. Ik vond een andere site die het enkel over NaCl en KI had, maar kan ik nu natuurlijk niet meer vinden  ](*,)
 
Dan is het een iets ander verhaal.
 
Nou ja, de conclusies blijven hetzelfde: gewoon kopen is beter, en het is onduidelijk wat de TS nu precies wil.
Cetero censeo Senseo non esse bibendum

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 6.849

Re: Zout scheiden

Jodiumhoudend zout bevat meestal ca 20 mg/kg jood. Voor bakkerszout, vaak aanbevolen voor mensen die zelf hun eigen brood bakken, is dat 55-65 mg/kg.
 
Dit vervangen van chloride door jodide is echt van een heel andere grootteorde dan het vervangen van de natriumionen door kaliumionen!

Reageer