Pagina 1 van 1

Watervrij Azijnzuur

Geplaatst: ma 09 nov 2020, 10:35
door snitchat
Ik kan aan 99,5% azijnzuur komen maar wil graag een manier vinden om daar ijsazijn temaken
door het water in het azijn te verwijderen met bijvoorbeeld Calcium Chloride..... is dat mogelijk
om die 0,05% met een bepaalde hoeveelheid het water optenemen en te verwijderen doomiddel van
filtratie... Als er geen andere weg is , moet ik het met natriumacetate en H2SO4 en destilatie, maar
zou veel handiger zijn als er een andere weg is met commercieel aangeboden azijnzuur....wie helpt
mij mee met een goed idee, ik ga het toch wel proberen maar kan op moment niet maar lijkt mij
toch geen slecht idee......

Re: Watervrij Azijnzuur

Geplaatst: wo 02 dec 2020, 12:06
door efdee
Azijnzuur stolt bij 16°C. (Er is bij een mengsel wel stolpuntsverlaging)
Koelen!
Stolsel bevat al minder water.
Enige keren herhalen.