kooktechnieken en hulpmiddelen

Moderator: Rhiannon

Reageer
Berichten: 12.263

Re: kooktechnieken en hulpmiddelen

Nouja, wat heet "moet"?

Op zich is het denk ik wel veilig te consumeren als er nog een beetje aarde aan zit, zeker als je iets verhit.

Smakelijk is echter iets anders, en ergens kan ik me wel voorstellen dat het slijtage of schade aan je tanden/kiezen oplevert als je probeert iets fijn te kauwen waar zand in zit.

Gebruikersavatar
Berichten: 5.600

Re: kooktechnieken en hulpmiddelen

Het gaat mij ook vooral om de vraag of die paddenstoelen eerst in plakjes gesneden moeten worden voor ze de pan in gaan.

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 3.727

Re: kooktechnieken en hulpmiddelen

Ligt eraan wat je wilt gaan bereiden. Als je een champignonsaus wil maken, dan is in plakjes snijden beter. Verder is het gewoon wat je zelf wilt. Hier vind je wat aanwijzingen over paddenstoelen bereiden.

Gebruikersavatar
Berichten: 5.600

Re: kooktechnieken en hulpmiddelen

Dank! De gebakken paddenstoelen zijn gelukt.

Gebruikersavatar
Berichten: 286

Re: kooktechnieken en hulpmiddelen

met wat look, gehakte peterselie, en citroensap heerlijk op een toast

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 3.727

Re: kooktechnieken en hulpmiddelen

Professor Puntje schreef:
di 03 dec 2019, 22:41
Dank! De gebakken paddenstoelen zijn gelukt.
Je wordt nog eens een volslagen kok PP!

Gebruikersavatar
Berichten: 5.600

Re: kooktechnieken en hulpmiddelen

Het zijn gebakken paddenstoelen met spekjes geworden. Maar de gebakken aardappeltjes zijn zwart geblakerd omdat ik onderwijl zat te computeren en nog even iets wilde afronden. :mrgreen: Dus werd het brood i.p.v. aardappeltjes bij te eten.

Gebruikersavatar
Berichten: 5.600

Re: kooktechnieken en hulpmiddelen

Wat zijn makkelijke en gezonde alternatieven voor aardappelen of pasta?

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 4.800

Re: kooktechnieken en hulpmiddelen

(volkoren-)rijst, naan, tortillas, etc zijn vrij gangbare vullers. Ook kan je een maiskolf koken voor een 15 min in wat zout water en nadat de kolf er uit komt insmeren met wat roomboter

Gebruikersavatar
Berichten: 286

Re: kooktechnieken en hulpmiddelen

Quinoa is erg populair al is het wel een groente. Koken zoals rijst. Heel eenvoudig staat op het pakje.

Gebruikersavatar
Berichten: 5.600

Re: kooktechnieken en hulpmiddelen

Ik moest het even opzoeken:

https://en.wikipedia.org/wiki/Naan
https://en.wikipedia.org/wiki/Tortilla
https://en.wikipedia.org/wiki/Quinoa

Rijst ken en lust ik wel, en maiskorrels doe ik wel eens door de bonen. Ik eet ook wel eens gewoon bruin brood bij de warme maaltijd i.v.p. aardappelen of pasta, maar dan vraag ik mij altijd af of ik zo geen tekorten oploop.

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 4.800

Re: kooktechnieken en hulpmiddelen

de zetmeel bron dient voornamelijk voor het brengen van energie en een deel voedingsvezel.
vergeet niet dat pasta eigenlijk een andere vorm dan brood is van tarwe meel.

Rijst (met kaf) heeft als voordeel dat deze veel thiamine brengt en zeker in combinatie met bonen/peulvruchten een ideaal beeld aan aminozuurcompositie geeft

zolang je gevarieerd eet is het niet zo snel dat je aan een bepaalde voedingstof tekort kom.

Gebruikersavatar
Berichten: 5.600

Re: kooktechnieken en hulpmiddelen

Ah - mooi! Ik ga die alternatieven (Naan, Tortilla, Quinoa) eens uitproberen.

Gebruikersavatar
Berichten: 286

Re: kooktechnieken en hulpmiddelen

er ook nog ebly dit is eigenlijk een merknaam voor graan

https://images.app.goo.gl/4s2VgEPQMtpKVU8s7

Gebruikersavatar
Berichten: 5.600

Re: kooktechnieken en hulpmiddelen

Ziet er ook interessant uit! :) Maar ik ga vanavond eerst quinoa proberen.

Reageer