kooktechnieken en hulpmiddelen
Moderator: Rhiannon
-
- Berichten: 12.262
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Nouja, wat heet "moet"?
Op zich is het denk ik wel veilig te consumeren als er nog een beetje aarde aan zit, zeker als je iets verhit.
Smakelijk is echter iets anders, en ergens kan ik me wel voorstellen dat het slijtage of schade aan je tanden/kiezen oplevert als je probeert iets fijn te kauwen waar zand in zit.
Op zich is het denk ik wel veilig te consumeren als er nog een beetje aarde aan zit, zeker als je iets verhit.
Smakelijk is echter iets anders, en ergens kan ik me wel voorstellen dat het slijtage of schade aan je tanden/kiezen oplevert als je probeert iets fijn te kauwen waar zand in zit.
- Berichten: 7.463
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Het gaat mij ook vooral om de vraag of die paddenstoelen eerst in plakjes gesneden moeten worden voor ze de pan in gaan.
- Moderator
- Berichten: 4.361
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Ligt eraan wat je wilt gaan bereiden. Als je een champignonsaus wil maken, dan is in plakjes snijden beter. Verder is het gewoon wat je zelf wilt. Hier vind je wat aanwijzingen over paddenstoelen bereiden.
- Berichten: 7.463
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Dank! De gebakken paddenstoelen zijn gelukt.
- Berichten: 336
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
met wat look, gehakte peterselie, en citroensap heerlijk op een toast
- Moderator
- Berichten: 4.361
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Je wordt nog eens een volslagen kok PP!
- Berichten: 7.463
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Het zijn gebakken paddenstoelen met spekjes geworden. Maar de gebakken aardappeltjes zijn zwart geblakerd omdat ik onderwijl zat te computeren en nog even iets wilde afronden. Dus werd het brood i.p.v. aardappeltjes bij te eten.
- Berichten: 7.463
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Wat zijn makkelijke en gezonde alternatieven voor aardappelen of pasta?
- Moderator
- Berichten: 5.238
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
(volkoren-)rijst, naan, tortillas, etc zijn vrij gangbare vullers. Ook kan je een maiskolf koken voor een 15 min in wat zout water en nadat de kolf er uit komt insmeren met wat roomboter
- Berichten: 336
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Quinoa is erg populair al is het wel een groente. Koken zoals rijst. Heel eenvoudig staat op het pakje.
- Berichten: 7.463
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Ik moest het even opzoeken:
https://en.wikipedia.org/wiki/Naan
https://en.wikipedia.org/wiki/Tortilla
https://en.wikipedia.org/wiki/Quinoa
Rijst ken en lust ik wel, en maiskorrels doe ik wel eens door de bonen. Ik eet ook wel eens gewoon bruin brood bij de warme maaltijd i.v.p. aardappelen of pasta, maar dan vraag ik mij altijd af of ik zo geen tekorten oploop.
https://en.wikipedia.org/wiki/Naan
https://en.wikipedia.org/wiki/Tortilla
https://en.wikipedia.org/wiki/Quinoa
Rijst ken en lust ik wel, en maiskorrels doe ik wel eens door de bonen. Ik eet ook wel eens gewoon bruin brood bij de warme maaltijd i.v.p. aardappelen of pasta, maar dan vraag ik mij altijd af of ik zo geen tekorten oploop.
- Moderator
- Berichten: 5.238
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
de zetmeel bron dient voornamelijk voor het brengen van energie en een deel voedingsvezel.
vergeet niet dat pasta eigenlijk een andere vorm dan brood is van tarwe meel.
Rijst (met kaf) heeft als voordeel dat deze veel thiamine brengt en zeker in combinatie met bonen/peulvruchten een ideaal beeld aan aminozuurcompositie geeft
zolang je gevarieerd eet is het niet zo snel dat je aan een bepaalde voedingstof tekort kom.
vergeet niet dat pasta eigenlijk een andere vorm dan brood is van tarwe meel.
Rijst (met kaf) heeft als voordeel dat deze veel thiamine brengt en zeker in combinatie met bonen/peulvruchten een ideaal beeld aan aminozuurcompositie geeft
zolang je gevarieerd eet is het niet zo snel dat je aan een bepaalde voedingstof tekort kom.
- Berichten: 7.463
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Ah - mooi! Ik ga die alternatieven (Naan, Tortilla, Quinoa) eens uitproberen.
- Berichten: 336
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
er ook nog ebly dit is eigenlijk een merknaam voor graan
https://images.app.goo.gl/4s2VgEPQMtpKVU8s7
https://images.app.goo.gl/4s2VgEPQMtpKVU8s7
- Berichten: 7.463
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Ziet er ook interessant uit! Maar ik ga vanavond eerst quinoa proberen.