kooktechnieken en hulpmiddelen
Moderator: Rhiannon
- Berichten: 7.463
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Dank!! Inderdaad - het werkt. Ik was al bang iets verkeerd te doen als ik hier met grof geweld te werk zou gaan. Maar goed dat ik hier eerst even geïnformeerd heb.
- Moderator
- Berichten: 8.166
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Dat vliesje zit op de flessenhals naar ik aanneem. Ook verwijderen, desnoods sneetje in maken en wegtrekken.
- Berichten: 7.463
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Er waren twee vliesjes: een op de flessenhals, en een in de opening van de dop. Het eerste moest eraf maar het tweede (het membraan) moet je laten zitten.
-
- Berichten: 859
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Die membranen zitten in sommige doppen.
die voorkomen spatten.
als ze helemaal dicht zijn is er iets mis gegaan bij de productie er zit een sneetje in die open gaat als je in de fles knijpt
die voorkomen spatten.
als ze helemaal dicht zijn is er iets mis gegaan bij de productie er zit een sneetje in die open gaat als je in de fles knijpt
- Berichten: 7.463
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Het is gelukt en was lekker, maar het flesje is nu al weer op. Wat kopen de liefhebbers? Een grote fles? Een emmer?
- Berichten: 1.605
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Gaat het om knoflook saus? Maak het een keertje zelf als je tijd en zin hebt.
0 level)
Koop kant en klaar en test ieder merk en variant.
1 level)
Met gedroogde ingredienten: knoflookpoeder, uienpoeder, peterselie, mayo (of frietensaus) en misschien een druppel azijn.
2 level)
Met knoflookpasta (kan ik niet bij iedere super vinden) en mayo en peterselie (eventueel vers).
3 level)
Of natuurlijk met verse knoflook en kruiden helemaal bijzonder. Zelf mayo maken. Kun je wel niet zo lang bewaren.
Of een keer proberen Aioli te maken heb je kudden specialisten op internet. Maar heb ik geen ervaring mee.
0 level)
Koop kant en klaar en test ieder merk en variant.
1 level)
Met gedroogde ingredienten: knoflookpoeder, uienpoeder, peterselie, mayo (of frietensaus) en misschien een druppel azijn.
2 level)
Met knoflookpasta (kan ik niet bij iedere super vinden) en mayo en peterselie (eventueel vers).
3 level)
Of natuurlijk met verse knoflook en kruiden helemaal bijzonder. Zelf mayo maken. Kun je wel niet zo lang bewaren.
Of een keer proberen Aioli te maken heb je kudden specialisten op internet. Maar heb ik geen ervaring mee.
- Berichten: 7.463
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Ik kook wel zelf, maar houd het graag simpel. Dus zelf een saus maken is er niet bij.
- Berichten: 1.605
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Er zijn natuurlijk heel veel goede varianten kant en klaar te koop. Zelf houd ik het ook vaak bij kant en klaar saus.
- Berichten: 7.463
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Het gaat mij vooral om de vraag wat handig is qua gebruik en bewaarmogelijkheden. Die kleine knijpflesjes zijn mij te snel op, dat is duidelijk. Maar voor een grote fles of emmer heb je de vraag of die wel buiten de koekkast bewaard kunnen worden en voor hoelang? Vandaar mijn vraag aan de liefhebbers hier hoe zij dat doen.
- Berichten: 336
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
ik gebruik lookpasta en meng deze met mayonaise uit een bokaal en eventueel gedroogde bieslook
- Berichten: 7.463
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
https://www.supermarktaanbiedingen.com/ ... kaneel-29g
Hoe krijg je een dergelijk potje strooikaneel open? Er zit nu een afsluitend laagje onder de dop, en de dop krijg ik er niet af.
Hoe krijg je een dergelijk potje strooikaneel open? Er zit nu een afsluitend laagje onder de dop, en de dop krijg ik er niet af.
- Berichten: 286
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Lukt het niet zoals ik de vorige keer had uitgelegd, draai de dop zodat die eraf komt, en dan de plastic afsluiting er af pulken met je nagel.
Het lijkt mij het zelfde potje als vorige keer, allen nu dan met een afsluitplasticje.
Het lijkt mij het zelfde potje als vorige keer, allen nu dan met een afsluitplasticje.
- Moderator
- Berichten: 5.238
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
dan snijd je die weg met een scherp mesje
- Berichten: 7.463
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Het potje heeft een vierkante doorsnede, dus los draaien gaat niet. Ik wil niet al te veel geweld toepassen en zo het potje en/of de dop vernielen.
Toch nog een keer geprobeerd en toen schoot de dop er inderdaad met een klap vanaf, je moet dus flink kracht zetten want er zit geen schroefdraad op. Het beschermende afdekvelletje was daarna eenvoudig los te trekken.
Toch nog een keer geprobeerd en toen schoot de dop er inderdaad met een klap vanaf, je moet dus flink kracht zetten want er zit geen schroefdraad op. Het beschermende afdekvelletje was daarna eenvoudig los te trekken.
-
- Berichten: 3.911
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
ontwerpen van dingen waar de consument intuitief goed mee om kan gaan is ook een vak apart.