kooktechnieken en hulpmiddelen
Moderator: Rhiannon
- Berichten: 821
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
De maaltijd met de grootste eenvoud is als volgt:
Pak de grootste pan die je hebt, gooi daar een berg pindakaas in. (van die 100% noten waar een laagje olie op drijft en moet doorroeren, geen Calvé meuk.)
Havermout erdoor roeren tot de gewenste dikte is bereikt. (De haver heeft even tijd nodig om het vocht/vet op te nemen.)
Beetje honing erdoor, misschien wat zout en in een pot stoppen.
Lang houdbaar, en voedzaam.
Een tomaat of wortel erbij, glaasje water voor de vocht balans, en lepelen maar.
Pak de grootste pan die je hebt, gooi daar een berg pindakaas in. (van die 100% noten waar een laagje olie op drijft en moet doorroeren, geen Calvé meuk.)
Havermout erdoor roeren tot de gewenste dikte is bereikt. (De haver heeft even tijd nodig om het vocht/vet op te nemen.)
Beetje honing erdoor, misschien wat zout en in een pot stoppen.
Lang houdbaar, en voedzaam.
Een tomaat of wortel erbij, glaasje water voor de vocht balans, en lepelen maar.
- Moderator
- Berichten: 4.361
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Misschien wel voedzaam, maar lekker?
@PP, als je een pannetje hebt gekocht en daar de gehaktballetjes in bakt, doet een scheutje ketjap manis als ze even zijn aangebraden wonderen voor de smaak.
@PP, als je een pannetje hebt gekocht en daar de gehaktballetjes in bakt, doet een scheutje ketjap manis als ze even zijn aangebraden wonderen voor de smaak.
Contra principia negantem disputari non potest.
- Berichten: 7.463
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
kwasie schreef: De maaltijd met de grootste eenvoud is als volgt:
Pak de grootste pan die je hebt, gooi daar een berg pindakaas in. (van die 100% noten waar een laagje olie op drijft en moet doorroeren, geen Calvé meuk.)
Havermout erdoor roeren tot de gewenste dikte is bereikt. (De haver heeft even tijd nodig om het vocht/vet op te nemen.)
Beetje honing erdoor, misschien wat zout en in een pot stoppen.
Lang houdbaar, en voedzaam.
Een tomaat of wortel erbij, glaasje water voor de vocht balans, en lepelen maar.
Ik eet al vaak havermout en studentenhaver, maar van pindakaas houd ik niet.
- Berichten: 336
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
volgens mij kan je die aardappel schijfjes en balletjes in een ovenschaal zetten wat olie er rond en in de oven 180c
one day you will know
- Berichten: 7.463
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
megabon schreef: volgens mij kan je die aardappel schijfjes en balletjes in een ovenschaal zetten wat olie er rond en in de oven 180c
Zo deed ik dat vroeger, toen ik nog geen koekenpan had of zelfs maar wilde gebruiken (i.v.m. het schadelijke effect van de kookwalmen op mijn boekencollectie). In de oven gaat, maar het koken duurt zo uren. Inmiddels heb ik mijn prioriteiten wat verlegd.
- Berichten: 778
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Is het een idee om de balletjes in de pan met de aardappeltjes te mikken? Dan kunnen ze mooi meebakken, en ook wat smaak aan de voorgekookte aardappeltjes af geven.
Staat er overigens een (combi)magnetron ter beschikking?
Staat er overigens een (combi)magnetron ter beschikking?
- Berichten: 7.463
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Back2Basics schreef:Is het een idee om de balletjes in de pan met de aardappeltjes te mikken? Dan kunnen ze mooi meebakken, en ook wat smaak aan de voorgekookte aardappeltjes af geven.
Ik ben van plan een klein koekenpannetje als aanvulling te kopen.
Staat er overigens een (combi)magnetron ter beschikking?
De magnetron heb ik naar de Kringloop gebracht. Ik gebruikte dat ding nauwelijks, en ik ben maar klein behuisd.
- Berichten: 7.463
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Pas heb ik een klein koekenpannetje gekocht. Zoiets:
https://www.detijdvantoen.net/wp-content/uploads/2014/09/1301.1.jpg
Het houten handvat zit met een schroef vast. Probleem is dat het handvat al snel gaat lubberen. Is er een manier om het handvat steviger vast te zetten?
https://www.detijdvantoen.net/wp-content/uploads/2014/09/1301.1.jpg
Het houten handvat zit met een schroef vast. Probleem is dat het handvat al snel gaat lubberen. Is er een manier om het handvat steviger vast te zetten?
- Moderator
- Berichten: 5.238
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
iets verder een gaatje boren tot net in het hout en er dan een 2e schroef in draaien
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates
- Moderator
- Berichten: 5.238
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Barry McGyver
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates
- Berichten: 7.463
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Heerlijke (eeuwige) studenten salade uit de keuken van Professor Puntje:
Verwijder de nerven uit een Mini Sla Romaine.
Maak een zoete puntpaprika schoon (zaadjes en lijsten verwijderen), en snijdt de paprika in stukjes.
Spoel de stukjes sla en paprika af in een vergiet.
Doe de sla en paprika in een schaal en voeg daar stukjes slagers achterham (broodbeleg) aan toe.
Maak het geheel af met Amelander verse sladressing.
Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm {|=
Verwijder de nerven uit een Mini Sla Romaine.
Maak een zoete puntpaprika schoon (zaadjes en lijsten verwijderen), en snijdt de paprika in stukjes.
Spoel de stukjes sla en paprika af in een vergiet.
Doe de sla en paprika in een schaal en voeg daar stukjes slagers achterham (broodbeleg) aan toe.
Maak het geheel af met Amelander verse sladressing.
Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm {|=
- Berichten: 7.463
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Wat is dat nu?! Volgens mij had ik daar aan het eind een spelende viool staan...
- Berichten: 7.463
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Hoe maak je met zilvervliesrijst een geslaagde rijstepap? In plaats van één gebonden geheel bleven het bij mij losse rijstkorrels in een laagje gekookte melk. Toch lees ik nergens iets over een benodigd bindmiddel...