Pagina 38 van 53

Re: kooktechnieken en hulpmiddelen

Geplaatst: di 03 dec 2019, 01:51
door Benm
Nouja, wat heet "moet"?

Op zich is het denk ik wel veilig te consumeren als er nog een beetje aarde aan zit, zeker als je iets verhit.

Smakelijk is echter iets anders, en ergens kan ik me wel voorstellen dat het slijtage of schade aan je tanden/kiezen oplevert als je probeert iets fijn te kauwen waar zand in zit.

Re: kooktechnieken en hulpmiddelen

Geplaatst: di 03 dec 2019, 10:10
door Professor Puntje
Het gaat mij ook vooral om de vraag of die paddenstoelen eerst in plakjes gesneden moeten worden voor ze de pan in gaan.

Re: kooktechnieken en hulpmiddelen

Geplaatst: di 03 dec 2019, 11:15
door Rhiannon
Ligt eraan wat je wilt gaan bereiden. Als je een champignonsaus wil maken, dan is in plakjes snijden beter. Verder is het gewoon wat je zelf wilt. Hier vind je wat aanwijzingen over paddenstoelen bereiden.

Re: kooktechnieken en hulpmiddelen

Geplaatst: di 03 dec 2019, 22:41
door Professor Puntje
Dank! De gebakken paddenstoelen zijn gelukt.

Re: kooktechnieken en hulpmiddelen

Geplaatst: wo 04 dec 2019, 08:51
door megabon
met wat look, gehakte peterselie, en citroensap heerlijk op een toast

Re: kooktechnieken en hulpmiddelen

Geplaatst: wo 04 dec 2019, 09:54
door Rhiannon
Professor Puntje schreef: di 03 dec 2019, 22:41 Dank! De gebakken paddenstoelen zijn gelukt.
Je wordt nog eens een volslagen kok PP!

Re: kooktechnieken en hulpmiddelen

Geplaatst: wo 04 dec 2019, 10:22
door Professor Puntje
Het zijn gebakken paddenstoelen met spekjes geworden. Maar de gebakken aardappeltjes zijn zwart geblakerd omdat ik onderwijl zat te computeren en nog even iets wilde afronden. :mrgreen: Dus werd het brood i.p.v. aardappeltjes bij te eten.

Re: kooktechnieken en hulpmiddelen

Geplaatst: ma 06 jan 2020, 20:13
door Professor Puntje
Wat zijn makkelijke en gezonde alternatieven voor aardappelen of pasta?

Re: kooktechnieken en hulpmiddelen

Geplaatst: ma 06 jan 2020, 20:16
door ArcherBarry
(volkoren-)rijst, naan, tortillas, etc zijn vrij gangbare vullers. Ook kan je een maiskolf koken voor een 15 min in wat zout water en nadat de kolf er uit komt insmeren met wat roomboter

Re: kooktechnieken en hulpmiddelen

Geplaatst: ma 06 jan 2020, 20:24
door megabon
Quinoa is erg populair al is het wel een groente. Koken zoals rijst. Heel eenvoudig staat op het pakje.

Re: kooktechnieken en hulpmiddelen

Geplaatst: ma 06 jan 2020, 20:28
door Professor Puntje
Ik moest het even opzoeken:

https://en.wikipedia.org/wiki/Naan
https://en.wikipedia.org/wiki/Tortilla
https://en.wikipedia.org/wiki/Quinoa

Rijst ken en lust ik wel, en maiskorrels doe ik wel eens door de bonen. Ik eet ook wel eens gewoon bruin brood bij de warme maaltijd i.v.p. aardappelen of pasta, maar dan vraag ik mij altijd af of ik zo geen tekorten oploop.

Re: kooktechnieken en hulpmiddelen

Geplaatst: ma 06 jan 2020, 22:26
door ArcherBarry
de zetmeel bron dient voornamelijk voor het brengen van energie en een deel voedingsvezel.
vergeet niet dat pasta eigenlijk een andere vorm dan brood is van tarwe meel.

Rijst (met kaf) heeft als voordeel dat deze veel thiamine brengt en zeker in combinatie met bonen/peulvruchten een ideaal beeld aan aminozuurcompositie geeft

zolang je gevarieerd eet is het niet zo snel dat je aan een bepaalde voedingstof tekort kom.

Re: kooktechnieken en hulpmiddelen

Geplaatst: di 07 jan 2020, 07:51
door Professor Puntje
Ah - mooi! Ik ga die alternatieven (Naan, Tortilla, Quinoa) eens uitproberen.

Re: kooktechnieken en hulpmiddelen

Geplaatst: di 07 jan 2020, 16:30
door megabon
er ook nog ebly dit is eigenlijk een merknaam voor graan

https://images.app.goo.gl/4s2VgEPQMtpKVU8s7

Re: kooktechnieken en hulpmiddelen

Geplaatst: di 07 jan 2020, 16:42
door Professor Puntje
Ziet er ook interessant uit! :) Maar ik ga vanavond eerst quinoa proberen.