kooktechnieken en hulpmiddelen

Moderator: Rhiannon

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 6.074

Re: kooktechnieken en hulpmiddelen

Dank!! Inderdaad - het werkt. Ik was al bang iets verkeerd te doen als ik hier met grof geweld te werk zou gaan. Maar goed dat ik hier eerst even geïnformeerd heb.

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 7.856

Re: kooktechnieken en hulpmiddelen

Dat vliesje zit op de flessenhals naar ik aanneem. Ook verwijderen, desnoods sneetje in maken en wegtrekken.

Gebruikersavatar
Berichten: 6.074

Re: kooktechnieken en hulpmiddelen

Er waren twee vliesjes: een op de flessenhals, en een in de opening van de dop. Het eerste moest eraf maar het tweede (het membraan) moet je laten zitten.

Berichten: 603

Re: kooktechnieken en hulpmiddelen

Die membranen zitten in sommige doppen.
die voorkomen spatten.
als ze helemaal dicht zijn is er iets mis gegaan bij de productie er zit een sneetje in die open gaat als je in de fles knijpt

Gebruikersavatar
Berichten: 6.074

Re: kooktechnieken en hulpmiddelen

Het is gelukt en was lekker, maar het flesje is nu al weer op. Wat kopen de liefhebbers? Een grote fles? Een emmer?

Gebruikersavatar
Berichten: 714

Re: kooktechnieken en hulpmiddelen

Gaat het om knoflook saus? Maak het een keertje zelf als je tijd en zin hebt.

0 level)
Koop kant en klaar en test ieder merk en variant.

1 level)
Met gedroogde ingredienten: knoflookpoeder, uienpoeder, peterselie, mayo (of frietensaus) en misschien een druppel azijn.

2 level)
Met knoflookpasta (kan ik niet bij iedere super vinden) en mayo en peterselie (eventueel vers).

3 level)
Of natuurlijk met verse knoflook en kruiden helemaal bijzonder. Zelf mayo maken. Kun je wel niet zo lang bewaren.

Of een keer proberen Aioli te maken heb je kudden specialisten op internet. Maar heb ik geen ervaring mee.

Gebruikersavatar
Berichten: 6.074

Re: kooktechnieken en hulpmiddelen

Ik kook wel zelf, maar houd het graag simpel. Dus zelf een saus maken is er niet bij.

Gebruikersavatar
Berichten: 714

Re: kooktechnieken en hulpmiddelen

Er zijn natuurlijk heel veel goede varianten kant en klaar te koop. Zelf houd ik het ook vaak bij kant en klaar saus.

Gebruikersavatar
Berichten: 6.074

Re: kooktechnieken en hulpmiddelen

Het gaat mij vooral om de vraag wat handig is qua gebruik en bewaarmogelijkheden. Die kleine knijpflesjes zijn mij te snel op, dat is duidelijk. Maar voor een grote fles of emmer heb je de vraag of die wel buiten de koekkast bewaard kunnen worden en voor hoelang? Vandaar mijn vraag aan de liefhebbers hier hoe zij dat doen.

Gebruikersavatar
Berichten: 332

Re: kooktechnieken en hulpmiddelen

ik gebruik lookpasta en meng deze met mayonaise uit een bokaal en eventueel gedroogde bieslook

Reageer