kooktechnieken en hulpmiddelen
Moderator: Rhiannon
- Berichten: 7.463
kooktechnieken en hulpmiddelen
Het breken van een ei gaat mij (nog) niet goed af. Heeft er iemand tips?
Verder zag ik dat er een gereedschap (een soort van tang) is ontwikkeld om een ei te breken:
Heeft iemand daar ervaring mee? Werkt dat ding goed?
Verder zag ik dat er een gereedschap (een soort van tang) is ontwikkeld om een ei te breken:
Heeft iemand daar ervaring mee? Werkt dat ding goed?
- Berichten: 17.659
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Ik ken het apparaat niet, maar het ziet er hopeloos ingewikkeld uit voor een basishandeling... Eitje tikken is voor mij heel simpel: halverwege het ei en dan op de rand van de pan of kom. Niet té hard natuurlijk, gewoon genoeg om de schaal open te breken. Verder met de hand openvouwen.
Wil je de dooier ook scheiden of is dat niet nodig?
Wil je de dooier ook scheiden of is dat niet nodig?
"Knowledge speaks, but wisdom listens."
- Jimi Hendrix -
- Jimi Hendrix -
- Pluimdrager
- Berichten: 7.933
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Het grootste ongemak van dat apparaat is dat het lastig af te wassen is.
Ik tik een ei ook op de rand van de pan. Snap niet wat daar zo moeilijk aan is.
Ik tik een ei ook op de rand van de pan. Snap niet wat daar zo moeilijk aan is.
- Berichten: 7.463
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Dat het ei op een rand getikt moet worden (niet te hard en niet te zacht) en daarna opengevouwen had ik al begrepen....
Het scheiden van de dooier is niet nodig.
Het scheiden van de dooier is niet nodig.
- Berichten: 1.448
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Ik ben jaren lang een te voorzichtige tikker geweest. Vaak twee keer tikken met schilletjes tot gevolg. Nu tik ik in keer goed door en gaat het veel beter. Niet te zacht dus!!
- Berichten: 7.463
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Kun je aangeven wat een gunstige waarde voor h/H is?
- Berichten: 4.320
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Mij lijkt het een duur apparaat wat ook nog wat tijd vergt om het schoon te maken.
Dat er nooit schilvers mee gaan lijkt me sterk.
Voor het scheiden van de dooier heb ik een soort zeefje kostte ongeveer een euro.
-----------------------------------
Ik ben de jongste niet meer en werk nog ouderwets.
Dus een ei kapot slaan in een glas en nooit een tweede daaraan bijvoegen.
De rede is of beter was: is het een stink ei dan is niet alles bedorven.
Maar ik weet het wel hoor, ik ben al heel lang geen stink ei meer tegen gekomen.
--------
Oh ja nog dit, vaak is zo'n apparaat wel nuttig als er grote hoeveelheden worden verwerkt en het een stuk sneller gaat.
Dat lijkt me hier niet zo, dus is het meer een speeltje.
Ook kunnen er ganzen eieren en die eet ik ook wel eens.
Ik heb het echter eens een kelner met een hand zien doen, dat lijkt mij te moeilijk voor me.
Dat er nooit schilvers mee gaan lijkt me sterk.
Voor het scheiden van de dooier heb ik een soort zeefje kostte ongeveer een euro.
-----------------------------------
Ik ben de jongste niet meer en werk nog ouderwets.
Dus een ei kapot slaan in een glas en nooit een tweede daaraan bijvoegen.
De rede is of beter was: is het een stink ei dan is niet alles bedorven.
Maar ik weet het wel hoor, ik ben al heel lang geen stink ei meer tegen gekomen.
--------
Oh ja nog dit, vaak is zo'n apparaat wel nuttig als er grote hoeveelheden worden verwerkt en het een stuk sneller gaat.
Dat lijkt me hier niet zo, dus is het meer een speeltje.
Ook kunnen er ganzen eieren en die eet ik ook wel eens.
Yep het is niet moeilijk.Professor Puntje schreef: Dat het ei op een rand getikt moet worden (niet te hard en niet te zacht) en daarna opengevouwen had ik al begrepen....
Het scheiden van de dooier is niet nodig.
Ik heb het echter eens een kelner met een hand zien doen, dat lijkt mij te moeilijk voor me.
In de wiskunde zijn er geen Koninklijke wegen Majesteit.
- Berichten: 1.292
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Professor Puntje schreef: Het breken van een ei gaat mij (nog) niet goed af. Heeft er iemand tips?
Oefening baart kunst ?
- Berichten: 7.463
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
king nero schreef: Oefening baart kunst ?
Kennis is macht.
Goed gereedschap is het halve werk.
Maar ik vrees dat je gewoon gelijk hebt. Het zal uiteindelijk een kwestie zijn van de nodige ervaring opdoen. Hoewel ik ook graag begrijp waarom iets wel of niet werkt...
- Berichten: 336
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
je kan ook met een mes op het midden van de schaal tikken
one day you will know
- Berichten: 7.463
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
@ megabon
Dat zal ik de volgende keer eens proberen. Het lijkt me dat je zo meer invloed hebt op hoe het ei breekt.
Dat zal ik de volgende keer eens proberen. Het lijkt me dat je zo meer invloed hebt op hoe het ei breekt.
- Moderator
- Berichten: 5.238
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
hoop dat je dan een bot mes gebruikt. Anders is het eirood i.p.v. eiwit
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates
- Berichten: 7.463
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
ArcherBarry schreef: hoop dat je dan een bot mes gebruikt. Anders is het eirood i.p.v. eiwit
Hm - misschien toch niet zo'n goed idee om een mes te gebruiken.
- Berichten: 4.320
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Of erger: Bloedrood.ArcherBarry schreef: hoop dat je dan een bot mes gebruikt. Anders is het eirood i.p.v. eiwit
In de wiskunde zijn er geen Koninklijke wegen Majesteit.
- Pluimdrager
- Berichten: 7.933
Re: kooktechnieken en hulpmiddelen
Met een mes doe ik ook wel eens. Maar dan met de botte kant.