Verschil in oxidatie dierlijke en plantaardige vetten
Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood
-
- Berichten: 19
Verschil in oxidatie dierlijke en plantaardige vetten
Hallo, is er een verschil in de oxidatie tussen dierlijke en plantaardige vetten?
Bronnen zijn zeer welkom
Of misschien beter: zit er een verschil in verzadigding tussen plantaardige en dierlijke vetten?
Bronnen zijn zeer welkom
Of misschien beter: zit er een verschil in verzadigding tussen plantaardige en dierlijke vetten?
-
- Berichten: 19
Re: Verschil in oxidatie dierlijke en plantaardige vetten
Waarom is olie langer houdbaar dan boter(vet)?
- Berichten: 821
Re: Verschil in oxidatie dierlijke en plantaardige vetten
Omdat in boter ook water zit, en het een zuivelproduct is (eiwitten).
Het gaat uiteindelijk schiften en oxideren. (zoek op vetoxidatie)
Het gaat uiteindelijk schiften en oxideren. (zoek op vetoxidatie)
- Moderator
- Berichten: 5.238
Re: Verschil in oxidatie dierlijke en plantaardige vetten
Opmerking moderator
Dit onderwerp past beter in het huiswerkforum en is daarom verplaatst. Daarnaast hebben de topics over olie/botervet en oxidatie stabiliteit plantaardige olie/dierlijk vet zoveel met elkaar gemeen dat ik ze heb samengevoegd
Enige moeite om zelf te zoeken wordt hier wel op prijs gesteld. Als je na zelf zoeken er niet uit komt dan kunnen wij altijd een handje helpen.
https://en.wikipedia.org/wiki/Fat
https://en.wikipedia.org/wiki/Fatty_acid
om je op weg te helpen
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates