Verschil in oxidatie dierlijke en plantaardige vetten

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Berichten: 19

Verschil in oxidatie dierlijke en plantaardige vetten

Hallo, is er een verschil in de oxidatie tussen dierlijke en plantaardige vetten?
Bronnen zijn  zeer welkom

Of misschien beter: zit er een verschil in verzadigding tussen plantaardige en dierlijke vetten?

Berichten: 19

Re: Verschil in oxidatie dierlijke en plantaardige vetten

Waarom is olie langer houdbaar dan boter(vet)?

Gebruikersavatar
Berichten: 821

Re: Verschil in oxidatie dierlijke en plantaardige vetten

Omdat in boter ook water zit, en het een zuivelproduct is (eiwitten).
Het gaat uiteindelijk schiften en oxideren. (zoek op vetoxidatie)

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 5.238

Re: Verschil in oxidatie dierlijke en plantaardige vetten

Opmerking moderator

Dit onderwerp past beter in het huiswerkforum en is daarom verplaatst. Daarnaast hebben de topics over olie/botervet en oxidatie stabiliteit plantaardige olie/dierlijk vet zoveel met elkaar gemeen dat ik ze heb samengevoegd
 
Enige moeite om zelf te zoeken wordt hier wel op prijs gesteld. Als je na zelf zoeken er niet uit komt dan kunnen wij altijd een handje helpen.
 
https://en.wikipedia.org/wiki/Fat
https://en.wikipedia.org/wiki/Fatty_acid
 
om je op weg te helpen
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates

Reageer