Was er ooit een vroegere beschaving?

Moderator: Rhiannon

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 8.166

Re: Was er ooit een vroegere beschaving?

Zie bericht #4 en vraag je af of jij hier niet hetzelfde aan het doen bent.
 
Ik vind verdere discussie niet zinnig voor een forum waarin we ons baseren op objectieve feiten en de wetenschappelijke methode.

Gebruikersavatar
Berichten: 7.463

Re: Was er ooit een vroegere beschaving?

De veronderstelling van complotdenkers en fantasten is kennelijk dat gebeurtenissen die naderhand niet tot in detail gereconstrueerd of verklaard kunnen worden dus ook niet gebeurd kunnen zijn dan wel anders moeten zijn gebeurd dan op grond van historische bronnen wordt aangenomen. Maar deze veronderstelling is onjuist! Wetenschap werkt namelijk altijd met vereenvoudigingen, en historische beschrijvingen zijn altijd incompleet. Men zal met het nodige graafwerk dan ook altijd waar het ook over gaat details kunnen vinden waarbij we naderhand niet meer precies kunnen achterhalen hoe iets in zijn werk is gegaan. Dat feit op zich vormt dan ook geen aanleiding om een complot of geschiedsvervalsing te vermoeden.

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 4.351

Re: Was er ooit een vroegere beschaving?

Opmerking moderator

Zoals wij al meerdere keren hebben aangegeven, hanteert Wetenschapsforum de wetenschappelijke methode als beginsel en verwacht ook van de gebruikers dat deze methode door hen wordt geaccepteerd. Als een gebruiker twijfels heeft bij theorieën, historische bronnen e.d., dan wordt van hem/haar verwacht dat deze op systematische wijze worden beschreven, geordend, ter discussie gesteld, verklaard en/of ontkracht. Met andere woorden, we stellen bij twijfel niet alleen vragen, we proberen ook te luisteren naar anderen die wellicht meer kennis van zaken hebben dan wij.
 
Aangezien dat hier niet gebeurt, ondanks herhaalde pogingen van medegebruikers om de gestelde vragen te verklaren, dan wel te ontkrachten, zien we geen heil meer in het laten doormodderen op de ingeslagen weg. Dit topic wordt dus gesloten.
.
Contra principia negantem disputari non potest.

Gesloten