unificatie

Moderators: Michel Uphoff, Jan van de Velde

Berichten: 442

Re: unificatie

Ik kom erop terug, graag wat geduld.

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 9.895

Re: unificatie

Boormeester schreef: zo 08 sep 2019, 13:00 Enkel de polarisatie van de vacuum energie ruimte breidt uit. De elektrische lading beïnvloedt de directie grens van het elektron met de vacuum energie ruimte. Daarna breidt die grenslaag verder uit.
Graag definiëren wat je met "vacuum energie ruimte" bedoelt, wat polarisatie daarvan inhoudt en wat die grens(laag) voorstelt.
Zonder dat blijft het een aaneenschakeling van betekenisloze termen.

Berichten: 442

Re: unificatie

De Friedman vergelijking beschrijft de uitdijing van het heelal aan de hand van dichtheden. Dit kan de dichtheid zijn van donkere materie, zichtbare materie en vacuum energie. Als geen van de drie aanwezig is is er enkel lege ruimte, het echte vacuum. Naar mijn idee is de lege ruimte oneindig, maar dat is een hypothese.
Als men uitgaat van een oerknal dan begint die met vacuumenergie. Dat is algemeen geaccepteerd.
De vraag is natuurlijk hoe groot de oorspronkelijke bol van vacuumenergie was. Heden ten dage meten we een vacuum energie dichtheid die ongeveer 65% is. We zijn begonnen met een dichtheid die oorspronkelijk alleen uit vacuum energie bestond en de uitdijing ging met een snelheid die groter was dan de lichtsnelheid. Zodra die snelheid kleiner was dan de lichtsnelheid kond materie gevormd worden. Op dat moment was de straal van het heelal natuurlijk vanwege de uitdijing veel groter dan de oorspronkelijke oerknal bol en het heelal bestond nog steeds alleen uit vacuum energie. Alleen binnenin die bol kon materie gevormd worden vanuit vacuum energie. Inmiddels is dan die omzetting van vacuum energie naar materie ongeveer gevorderd tot 35% materie.
Dit betekent dat materie vorming enkel binnen de bol van vacuum energie kan plaatsvinden. Wij leven dus in een bol van vacuum energie en dijen daarmee uit. De Friedman vergelijking beschrijft dus de uitdijing van de vacuumenergie bol die gelijdelijk afgeremd wordt door de vorming van materie. Uiteindelijk gaat dan de uitdijing over in een contractie, uitmondend in een nieuwe oerknal.
Een elementair deeltje bestaat naar mijn idee uit een holle bol met op het boloppervlak homogeen lading verdeeld.
De straal van dat holle bolletje is de Schwarzschild straal, voor een elektron ongeveer 10exp-60 m, met recht te beschouwen als een puntmassa.
De elektrische lading polariseert dan de vacuum energie ruimte via de grenslaag boloppervlak-vacuum energie ruimte. Op die grenslaag wordt de vacuum energie ruimte gepolariseerd en de vacuum energie ruimte geeft dat zelf door aan de aangrenzende boloppervlakken. Dat wordt beschreven door wat nu de elektrische veldsterkte heet, maar beschrijft dus eigenlijk de polarisatie van de vacuum energie boloppervlakken o.i.v lading.
Vanuit het 'stilstaande' proton bekeken volgt het elektron een zodanige baan in de vacuum energie ruimte waarbij de energie constant is.

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 9.895

Re: unificatie

Ik vroeg om definities. Dit is een verhaal waar de termen weer worden gebruikt zonder ze duidelijk te definiëren.
Overigens, een verhaal met talloze onjuistheden.
Zo is de uitdijing nooit gestopt met groter dan de lichtsnelheid te gaan; als je twee punten ver genoeg van elkaar kiest verwijderen die zich nog steeds van elkaar met een snelheid groter dan c.

Waar blijft het bewijs dat een cirkelend elektron in een waterstofatoom niet straalt?
Boormeester schreef: zo 08 sep 2019, 22:22 Een elementair deeltje bestaat naar mijn idee uit een holle bol met op het boloppervlak homogeen lading verdeeld.
De straal van dat holle bolletje is de Schwarzschild straal, voor een elektron ongeveer 10exp-60 m, met recht te beschouwen als een puntmassa.
Zomaar ideeën spuien zonder enige vorm van onderbouwing (zijn er waarnemingen die hier op wijzen? Kun je er toetsbare voorspellingen mee doen?) is slechte wetenschap. Eigenlijk helemaal geen wetenschap

Berichten: 442

Re: unificatie

Een hol bolletje heeft een spin van een 1/2, vandaar. Het bewijs vind je op mijn website.

Berichten: 442

Re: unificatie

2 punten verwijderen zich niet met een snelheid groter dan c. Dat tijdperk zijn we gepasseerd want er is materie en materie kan tov elkaar nooit sneller bewegen dan de lichtsnelheid.

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 9.895

Re: unificatie

Boormeester schreef: ma 09 sep 2019, 11:09 2 punten verwijderen zich niet met een snelheid groter dan c. Dat tijdperk zijn we gepasseerd want er is materie en materie kan tov elkaar nooit sneller bewegen dan de lichtsnelheid.
Onjuist. Twee punten in een expanderende ruimte kunnen zich sneller van elkaar verwijderen dan de lichtsnelheid.

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 8.166

Re: unificatie

@Boormeester: De Friedman vergelijking beschrijft dus de uitdijing van de vacuümenergie bol die geleidelijk afgeremd wordt door de vorming van materie. Uiteindelijk gaat dan de uitdijing over in een contractie, uitmondend in een nieuwe oerknal.
Dit is niet alleen in strijd met de relativiteitstheorie, maar ook met de waarnemingen.
Want: Niet alleen materie maar ook energie graviteert, en het heelal dijt juist versneld uit.
@Boormeester: materie kan tov elkaar nooit sneller bewegen dan de lichtsnelheid
Dat is niet correct. Iets met een rustmassa kan nimmer sneller t.o.v. de ruimte bewegen dan met c, maar de ruimte zelf kan wel degelijk sneller uitdijen dan met c en doet dat ook. Zich in die ruimte bevindende objecten kunnen zich dan ook met een superluminale snelheid van elkaar verwijderen. De verste sterrenstelsels bewegen zich inmiddels met een snelheid groter dan c van ons af. Lees voor deze veelgemaakte fout de bij dit bericht meegestuurde bijlagen eens grondig door.

Berichten: 442

Re: unificatie

Dat klopt, alleen als er geen materie aanwezig is. Dat versneld uitdijen hangt totaal af van welk model men hanteert.
Alleen vacuum energie kan sneller als de lichtsnelheid expanderen. Zodra er materie gevormd wordt kan het niet sneller uitdijen dan c. Immers materie dijt mee uit.

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 8.166

Re: unificatie

Lees nu eerst die bijlagen eens goed door.

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 9.895

Re: unificatie

Boormeester schreef: ma 09 sep 2019, 12:40 Dat klopt, alleen als er geen materie aanwezig is. Dat versneld uitdijen hangt totaal af van welk model men hanteert.
Alleen vacuum energie kan sneller als de lichtsnelheid expanderen. Zodra er materie gevormd wordt kan het niet sneller uitdijen dan c. Immers materie dijt mee uit.
Je blijft hardnekkig dingen beweren die tegen de gangbare inzichten ingaan zonder een spoor van onderbouwing.

Verder beantwoord je zelden vragen; die omzeil je met uitgebreide maar vrijwel inhoudsloze betogen. En waar wel inhoud te ontwaren is, is die doorgaans fout.

Nogmaals, graag definiëren wat je met "vacuum energie ruimte" bedoelt, wat polarisatie daarvan inhoudt en wat die grens(laag) voorstelt, graag dat bewijs dat een cirkelend elektron in een waterstofatoom niet straalt.

Berichten: 442

Re: unificatie

Michel, alle modellen gaan uit van een 'constante' kosmologische constante. Dat kan niet waar zijn want op dit moment expanderen we inderdaad maar dat komt enkel omdat er maar 35% materie is en nog steeds 65% vacuum energie. Vacuum energie expandeert zoals we weten (negatieve druk) maar zodra materie meer dan 50% is, gaan we over naar een contractie.
Geen van de huidige modellen houdt daar rekening mee, vanwege een constante kosmologische constante. Er wordt gratis energie bijgemaakt, een perpetuum mobile. Thermodynamisch kan dat helemaal niet!! Gek genoeg ziet iedere fysicus van naam dit over het hoofd.
Via de Friedman vergelijking kun je uitstekend rekenen aan een model dat begint met vacuum energie dichtheid. De initiële expansie is dan groter dan de lichtsnelheid . De vacuum energie dichtheid is dan niet constant en neemt gewoon af met de expansie. Zodra de de expansie snelheid (vanuit het centrum van de oerknal) beneden c komt kan materie gevormd worden. Dit model ondervangt alle bezwaren tegen de huidige modellen!!!

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 9.895

Re: unificatie

Boormeester schreef: ma 09 sep 2019, 12:59 Zodra de de expansie snelheid (vanuit het centrum van de oerknal)
Daar gaan we weer.

Er is geen centrum van de oerknal.

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 8.166

Re: unificatie

@Boormeester

Met totaal niet onderbouwde en met zeer solide wetenschap conflicterende beweringen aankomen, die ook nog eens niet stroken met de waarnemingen, is een fors probleem. Alle terechte kritiek gewoon maar negeren, en koppig de eigen fantasie blijven volgen, is een fors probleem te veel. Dit heeft helemaal geen zin zo.

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 51.259

Re: unificatie

Opmerking moderator

En dus gesloten

Gesloten