Vloeren in een laboratorium

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Gesloten
Gebruikersavatar
Berichten: 17

Vloeren in een laboratorium

Dit is een gesponsorde bijdrage.
De vloeren in een laboratorium zijn anders dan in een normaal huis. Het is wel verstandig om de juiste vloeren te hebben. Elke vloer heeft een plaats waar ze het beste kunnen liggen. De ene vloer past beter in een huis en een andere vloer kan je veel beter kwijt in een winkel. Het ligt dus echt aan de situatie wat voor een vloer je kan gebruiken.

Voordat je aan de slag gaat met het zoeken naar een vloer, is het belangrijk om te weten wat voor een vloer je moet zoeken en welke redenen hiervoor zijn. Op die manier voorkom je dat je een verkeerde vloer in het lab neerlegt. Dit kan tot verschillende gevolgen lijden.

Waarom is een goede vloer belangrijk?
Als eerste moet je weten waarom een goede vloer belangrijk is voor in het lab. Hierbij denk je aan de veiligheid en het schoonmaken van een vloer. De veiligheid is het allerbelangrijkste. Zo zijn gietvloeren handig om in het lab te hebben. Door een gietvloer kunnen geen stoffen heen branden. Daarom is het belangrijk om te kijken van welke vloer je gebruik maakt.
Daarnaast moet je rekening houden met hoe glad een vloer wordt. Je wilt namelijk niet dat je valt als je aan het werk bent met gevaarlijke stoffen. De vloer moet bestendig zijn tegen een hoop dingen en jij moet altijd veilig op een vloer moeten kunnen lopen zonder enige problemen.

De kosten van een vloer
De kosten van een vloer maken ook een verschil. Wanneer je Resin Art hebt, is dit veel duurder dan normale gietvloeren. Wanneer je een vloer wilt kopen, is het verstandig om te kijken naar het budget wat je hebt. Niet iedereen heeft hetzelfde budget voor bepaalde vloeren. Zo kan je geld aan de kant zetten voor een vloer.
Een lab is vaak van een bedrijf. Dan is het handig om te kijken wat voor een kosten het bedrijf kan verdragen. Per bedrijf verschilt dit. Je moet kijken naar de inkomsten, maar ook naar de uitgave die je normaal doet. Door hiernaar te kijken wordt het een stuk makkelijker om te bepalen wat een vloer kost.

Vloeren buiten het lab
Wanneer je in een lab bent moeten daar de juiste vloeren liggen. Ook de vloeren naar het lab toe moeten voldoende bescherming geven. Toch hoeft het net een tandje minder te beschermen. De vloeren buiten het lab kan je het beste vloeren hebben die makkelijk schoon te maken zijn.
Op het moment dat een vloer niet makkelijk schoon te houden is, dan is dit vrij vervelend. Een vloer moet in de meeste gevallen brandschoon worden om bij een lab in de buurt te mogen liggen. Dit doe je dan op de manier door vloeren erin te leggen die niet zoveel vuil aantrekken. Wanneer een vloer dit wel doet, neem je dit uiteindelijk allemaal mee het lab in. Dit moet je zien te voorkomen. Helemaal als je met gevaarlijke stoffen werkt kan je dit het beste zien te voorkomen.
image001.jpg

Gesloten