Waarom zijn zoveel mensen anti Amerika?

Moderator: Rhiannon

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 43

Re: Waarom zijn zoveel mensen anti Amerika?

Een land kan prima communistisch zijn zonder ook maar 1 socialistisch kenmerk te hebben. Een kapitalistisch land kan in principe ook prima socialistisch zijn, maar ik ken er heen een. Hoe meer geld men heeft, hoe meer men wil :shock: .

Berichten: 656

Re: Waarom zijn zoveel mensen anti Amerika?

Een land kan prima communistisch zijn zonder ook maar 1 socialistisch kenmerk te hebben. Een kapitalistisch land kan in principe ook prima socialistisch zijn, maar ik ken er heen een. Hoe meer geld men heeft, hoe meer men wil   :shock: .


Niet als je Marx definitie van Communisme neemt.

Maar dan zijn er ook opeens geen communistische landen meer.
"De geschiedenis is de totale som van de dingen die hadden kunnen vermeden worden." - Konrad Adenauer

Berichten: 43

Re: Waarom zijn zoveel mensen anti Amerika?

Ja klopt. Ik gebruik hier het woord 'communisme' dan ook voor dat waar de meeste mensen aan denken; dictatuur, geen persvrijheid, censuur, armoede etc etc. Natuurlijk staat Marx' definitie van het communisme ongeveer gelijk aan het marxisme. Maar goed, zolang men de stereotype gedachte van een communistisch land blijft houden, blijft het kapitalisme voor velen het enige 'goede', 'rechtvaardige' en 'democratische' systeem.

Re: Waarom zijn zoveel mensen anti Amerika?

[quote="OneStepForward"][quote="Handsome Bill"][quote="Stratiani"]Persoonlijk ben ik anti-Amerika en anti-kapitalistisch, het eerste omdat ik vind dat ze gewoonweg te veel macht willen hebben, afspraken niet nakomen (hoe lang hebben ze nou al niet hun bijdrage aan de VN geleverd) met valse argumenten oorlogen voeren (niet alleen Irak, vrijwel alle oorlogen) en daarnaast staat de algemene mentaliteit me daar totaal niet aan.

Amerikanen zijn wat mij betreft het meest minderwaardige volk op aarde. De wereld zou er een stuk beter uitzien zonder die hamburgervretende, achterlijke debielen. De enige goeie yank is een dooie yank. Een manier om de yanks op hun plaats (en die is nog lager dan die van amoeuben) te zetten door alle amerikaanse producten collectief en massaal te weigeren. Van een "verenigd" europa wordt niemand wijzer of beter. We hebben Europa alleen nodig om de yanks een hak te kunnen zetten en verder niets.

Anti-amerikanisme moet de norm zijn voor elk weldenkend mens!

Berichten: 104

Re: Waarom zijn zoveel mensen anti Amerika?

communisme zoals het heeft bestaan, werkt niet

kapitalisme werkt ook niet

dus ...

http://www.vivant.org:8080/Vivant/nl/progr...03mail_html.htm

Berichten: 1

Re: Waarom zijn zoveel mensen anti Amerika?

Ik ben pas 14 maar ook ik wil niet bijdragen aan Amerika's macht. Ik durf te wedden dat als het er echt op aankomt dat dan Amerika's leger ver te zoeken is. De vs die ooit was bestaat nog niet meer. Enkel een kapitalistische schaduw. Om mijn steentje bij te dragen gooi ik alle kleding enzovoort met de Amerikaanse vlag de deur uit. Ironisch dat ik dit zit te typen op een telefoon met een Amerikaans hoesje. Maar dat komt snel verandering in...

Berichten: 4

Re: Waarom zijn zoveel mensen anti Amerika?

gemertp schreef: Je moet niet tegen Amerika zijn. Je moet tegen de huidige Amerikaanse regering zijn in dat geval. En die vertegenwoordigt maar 51% van de Amerikaanse bevolking wat dan ook nog eens ongeveer de domste 51% is van de bevolking.

OK, er zijn slechte dingen aan Amerika, maar Amerika heeft toch ook goede punten. Om te beginnen is het gewoon een heel mooi land met een unieke cultuur.

En China is inderdaad het land van de toekomst. Het heeft een hele grote economische groei en heeft ook de grootste bevolking ter wereld. Dus ben nog maar blij met Amerika als machtigste land ter wereld, straks is het China en het is toch vrij gevaarlijk als het machtigste land ter wereld een land is waar de meeste mensen bang zijn voor democratie...
 
Ik versta wat je hier bedoeld, en het feit dat Xi Jinping de Chinese president sind kort ook geen termijn limiet meer heeft maakt mijn standpunt tegenover de hele situatie nog wat sceptischer.

Reageer