Aflatoxine B1
Moderator: ArcherBarry
Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
-
- Berichten: 34
Aflatoxine B1
Aflatoxine B1 is een schimmelgif geproduceerd door aspergillus flavus
Het grote gevaar van Aflatoxine B1 is dat het in door de koe omgezer wordt in Aflatoxine M1
Van de overige aflatoxines B2 G1 G2 is weinig bekend
Het komt vooral voor in grondnotenschilfers dit blijft over na het persen van olie uit pinda s
Bij proeven die ik genomen heb in een drukvat waarbij een product met stoom onder druk gedurende enige tijd verhit werd. Bleek dat de aflatoxine B1 sterk afneemt.
Mijn vraag is nu wat gebeurt er tijdens de verhitting met het aflatoxine B1
molecuul
mvg
Rien
Het grote gevaar van Aflatoxine B1 is dat het in door de koe omgezer wordt in Aflatoxine M1
Van de overige aflatoxines B2 G1 G2 is weinig bekend
Het komt vooral voor in grondnotenschilfers dit blijft over na het persen van olie uit pinda s
Bij proeven die ik genomen heb in een drukvat waarbij een product met stoom onder druk gedurende enige tijd verhit werd. Bleek dat de aflatoxine B1 sterk afneemt.
Mijn vraag is nu wat gebeurt er tijdens de verhitting met het aflatoxine B1
molecuul
mvg
Rien
-
- Berichten: 98
Re: Aflatoxine B1
Gok: het is een proteïne dat denatureerd bij verwarming waardoor het zijn functie als toxine verliest.
-
- Berichten: 337
Re: Aflatoxine B1
Aflatoxinen zijn geen polypeptiden. Wat ik hier over heb gevonden is dit:
Bron: de De Ware Tijd - pindaproducten en aflatoxinen
Nu heb ik je vraag alleen nog niet beantwoord... Waarschijnlijk kan het molecuul niet tegen verhitten/hoge druk waardoor het ontleed. Hoe of waarin het ontleed is lastig te vinden (zeker met de tegenstrijdige berichtgeving van hierboven)
Dit laatste ondersteunt jouw waarneming, onder hoge druk (wellicht met lagere temperatuur dan 150 C) neemt de hoeveelheid aflatoxine B1 af.Zo menen sommige wetenschappers dat de aflatoxinen niet worden vernietigd door hoge temperaturen, zoals bijvoorbeeld roosteren en frituren
Andere wetenschappers zeggen dat roosteren bij 150 C voor 30 minuten een gemiddelde afname van 80 procent van de aanwezige aflatoxinen B1 plaatsvindt
Bron: de De Ware Tijd - pindaproducten en aflatoxinen
Nu heb ik je vraag alleen nog niet beantwoord... Waarschijnlijk kan het molecuul niet tegen verhitten/hoge druk waardoor het ontleed. Hoe of waarin het ontleed is lastig te vinden (zeker met de tegenstrijdige berichtgeving van hierboven)