Practicum rendement wisselspanning/gelijkspanning

Moderators: ArcherBarry, Drieske, Fuzzwood

Reageer
Berichten: 115

Practicum rendement wisselspanning/gelijkspanning

Hallo,

Wij zijn momenteel bezig met een natuurkunde practicum waarin we moeten aantonen dat wisselspanning rendabeler is dan gelijkspanning.

Dit moeten we doen door het energietransport in hoogspanningskabels na te bootsen met een proefje.

We hebben de hele schakeling reeds gemaakt (met voedingsbron, lampje -> verbruiker, amperemeter, voltmeter, draadjes en weerstanden).

Nou lopen we tegen een groot probleem aan waardoor we vast komen te zitten.

We hebben namelijk de verhouding nodig tussen de verbruiker en weerstand in de hoogspanningskabels in het echt (met betrekking tot de hoogspanningskabels). Deze verhouding moeten we gebruiken in het proefje, zodat we weten hoeveel lampjes van 6 V we moeten gebruiken en hoeveel weerstanden.

Aangezien we niet tussen deze verhouding kunnen komen, zouden wij het superfijn vinden als iemand hier een antwoord op heeft. Hoeveel lampjes van 6 V moeten we gebruiken en hoeveel weerstanden?

Degene die dit weet is echt een supergenie, want we komen hier echt niet uit!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
Gebruikersavatar
Pluimdrager
Berichten: 7.482

Re: Practicum rendement wisselspanning/gelijkspanning

Degene die dit weet is echt een supergenie, want we komen hier echt niet uit!
Nou, dan ben ik waarschijnlijk geen supergenie, want ik snap niet eens wat je precies wil weten. Kun je de vraag nog eens concreter formuleren?

Reageer