Suiker in chocolade

Moderators: ArcherBarry, rwwh

Reageer
Berichten: 1

Suiker in chocolade

Hoe kan ik het suikergehalte in chocolade bepalen.

Alvast bedankt

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
Gebruikersavatar
Berichten: 6.314

Re: Suiker in chocolade

Hallo stranger25, welkom op Chemieforum.nl!

Als je de suikers in chocolade wilt bepalen, zal je als eerste moeten zuiveren. Zorg dus dat je alle vetten etc. van de suikers kan scheiden. Dat kan je doen met extractie: door een waterfase en een organische fase te gebruiken kan je in ieder geval de suikers al scheiden van andere, slecht wateroplosbare bestanddelen.

Met HPLC (high performance liquid chromatography) kan je dan je water analyseren voor bestanddelen (je hebt dan wel wat oplossingen van verschillende suikers nodig).

Ik weet natuurlijk niet hoeveel je precies weet van dit soort methodes, dus als je het niet kan volgen moet je gewoon verder vragen!

Succes!

PS Denk eraan dat de Algemene Regels zeggen dat vragen naar kant-en-klare voorschriften niet is toegestaan. :cry:
You can't possibly be a scientist if you mind people thinking that you're a fool. (Douglas Adams)

Berichten: 485

Re: Suiker in chocolade

Wanneer je de suikers methyleert zou je ze ook nog kunnen bepalen op GC, maar dat is wel een bereklus.

Reageer