conserveringsmiddelen

Moderators: ArcherBarry, rwwh

Reageer
Berichten: 1

conserveringsmiddelen

Wij doen een project over conserveringsmiddelen in voedsel. Liefst moet er zoveel mogelijk theorie aangetoond worden door praktijk. Daarom volgende vraag weet iemand hoe men conserveringsmiddelen uit voedsel kan krijgen. Het is eender welk voedsel en alle conserveringsmiddelen zijn goed: zouten, nitraten,.... Ook al het gewoon aantonen dat er conserveringsmiddelen inzitten zou ons veel verder helpen.

Veel dank op voorhand

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
Berichten: 159

Re: conserveringsmiddelen

Conserveringsmiddelen zitten meestal in kleine hoeveelheden in voedingsmiddelen. Het is daarom misschien erg moeilijk de conserveringsmiddelen uid de voedingsmiddelen te halen. Je kunt natuurlijk wel op de ingrediëntenlijst kijken wat er voor conserveringsmiddelen in zitten. Dan kun je een proef doen hoe snel een voedingsmiddel met en zonder dat conserveringsmiddel bederft.

Gebruikersavatar
Berichten: 2.330

Re: conserveringsmiddelen

Inderdaad moet je eigenlijk eerst weten wat er allemaal in voorkomt voor dat je een anallyse uitvoert. Er zijn natuurlijk wel methodes om bepaalde producten/stoffen aantetonen of te scheiden uit het product maar je hebt wel een indicatie nodig.

zo kan men NaCl natuurlijk goed bepalen maar je hebt natuurlijk veel verschillende soorten aan mineralen. Vitamines zijn ook nog wel te bepalen. Dus eigenlijk zou je voor elk product een voorschrift moeten vinden als je het heel specifiek wilt bepalen. En natuurlijk rekening houden met het matrix effect van andere stoffen in het product. (voorbeeld moeilijk spectrometrische onderzoek als het een donkeroplossing is en daarin wil je een laag spectrum in kwijt)

Misschien wat specifieke vragen en wat meer van het product en je komt een heel stuk verder.

MvG Ron

Reageer