Pagina 1 van 1

[scheikunde] Experimenten met melk

Geplaatst: di 08 jan 2008, 19:13
door elienie
Hallo,

Ik zit in m'n laatste jaar, ik moet m'n eindwerk maken over melk.. Ik zoek nog naar proeven dat ik kan doen met melk vb de afhankelijkheid van melk bij verschillende temperaturen wanneer welke PH het heeft.. Zijn der nog mensen die proeven weten dat ik met melk kan doen?

Dankjewel

Elien

<table border='0' align='left' cellpadding='3' cellspacing='0'><tr><td padding='0' celspacing='0' align='left'><font size='1'># Moderatoropmerking</font></td></tr><tr><td id='moderator'><font size='1'>Beryllium: verplaatst naar een beter passend subforum.</font></td></tr></table>

<div class='postcolor'>

Re: [scheikunde] Experimenten met melk

Geplaatst: di 08 jan 2008, 19:51
door epiphonix
Azijn (of een ander zuur) toevoegen, dan slaat het casseïne neer.

Re: [scheikunde] Experimenten met melk

Geplaatst: di 08 jan 2008, 22:41
door rappen-eddy
Kijk even op het chemieforum. Hier staan vele experimenten met uitleg en uitwerking bij !!!

Re: [scheikunde] Experimenten met melk

Geplaatst: di 08 jan 2008, 23:33
door Labstuff
Proeven met melk: kaas maken, yoghurt maken, lactose tolerantie, bacteriegroei bij verschillende temperaturen, aantonen van kalk enz enz..

Re: [scheikunde] Experimenten met melk

Geplaatst: wo 09 jan 2008, 15:11
door ArcherBarry
vet gehalte, dichtheden bij temperaturen van zeg 50 tot 0oC, witvermogen, ga zo maar door

wat voor opleiding doe je precies?

Re: [scheikunde] Experimenten met melk

Geplaatst: wo 09 jan 2008, 18:22
door Marjanne
En dan kun je mog verschillen onderzoeken tussen koeienmelk en geitenmelk...