Pagina 1 van 1

Agar-poeder

Geplaatst: wo 18 feb 2015, 17:01
door Hendrik Bloemert
Ik heb een vraag over Agar-poeder.
Ons pws gaat over bacteriegroei in de mond.
We hebben op een gegeven moment bacteriën opgekweekt met agar poeder.
 
Mijn vraag is nu:
Waarom wordt het gekozen voor Agar? En niet voor een andere stof?
Wat heeft agar voor (een) eigenschap(pen) dat het gebruikt wordt?
 
M.v.g H.Bloemert

Re: Agar-poeder

Geplaatst: wo 18 feb 2015, 21:22
door Timmoty
Wikipedia geeft hierover wel een heldere uitleg: http://en.wikipedia.org/wiki/Agar#Microbiology
Waarschijnlijk zou je in plaats van agar best wel iets anders kunnen gebruiken, echter een groot voordeel van agar is dat het stabiel blijft en niet wordt verteerd door bacteriën. Maar heb je een andere "gel" en de juiste voedingstoffen dan zou ik geen reden weten waarom dat niet zou werken.

Re: Agar-poeder

Geplaatst: wo 18 feb 2015, 23:15
door Kravitz

Opmerking moderator

Verplaatst naar het vakforum voor microbiologie.