Arbeidsrecht Curacao

Moderators: Rhiannon, 317070

Reageer
Berichten: 2

Arbeidsrecht Curacao

Ik heb de simpele vraag of het arbeidsrecht op Curacao gelijk is aan het arbeidsrecht in Nederland of niet, en waar ik dat kan vinden. Wat ik heb kunnen vinden is dat de WWZ wel is overgenomen maar dat er wijzigingen kunnen zijn aangebracht. Hiermee weet ik dus nog steeds niks.
 
Op de website van de Antilliaanse Juristen Vereniging lees ik dat onder andere Curacao nog weinig wetgeving heeft gedigitaliseerd in openbare bronnen wat het zoeken moeilijker maakt. Het lijkt mij sterk dat er echt zo weinig over te vinden is. Er zal vast ergens een artikel aan gewijd zijn die ik nog niet heb gevonden.
 
Ik hoop dat hier iemand voor mij het antwoord heeft.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
Gebruikersavatar
Technicus
Berichten: 17.038

Re: Arbeidsrecht Curacao

Curaçao is - net als Aruba en Sint-Maarten - een apart land binnen het koninkrijk, met ook een eigen regering en parlement. Elk land binnen het koninkrijk is soeverein en kan daarom zelf de eigen wetten bepalen. Wel zijn er diverse rijkswetten die in het hele koninkrijk gelden, maar dat zijn meer dingen als de paspoortwet, de wet op het Nederlanderschap, en veel verdragen.
 
Over de WWZ kan ik weinig zeggen, maar bij mijn weten is dat geen rijkswet.
"Knowledge speaks, but wisdom listens."
- Jimi Hendrix -

Reageer