Duurzame boerderij wil voedselketen omgooien

Reageer
Berichten: 1

Duurzame boerderij wil voedselketen omgooien

Dag allemaal,
 
Wij zijn Christa en Fleur, twee studenten journalistiek in Utrecht. Momenteel werken we aan een documentaire over de Herenboerderij in Boxtel. Deze boerderij richt zich op het produceren van duurzaam voedsel voor een kleine community. Inmiddels eten zo'n 100 gezinnen van deze boerderij.
 
De oprichters van deze boerderij willen de voedselketen anders zien. Zij vinden bijvoorbeeld dat hoe de voedselketen nu is ingericht, het voor niemand voordelig is, en er veel grotere bedrijven en banken zijn die er geld aan verdienen en de boeren en de consumenten zijn daar vaak de dupe van. Ze willen de afstand tussen de boer/ voedselproducent en de consument zo klein mogelijk maken.
 
Wij vinden het mooi om te zien dat mensen zo bezig zijn met de afkomst van ons eten en hoe we duurzamer kunnen produceren. Daarom willen we met deze film graag meer mensen daarvan bewust maken.
 
Vind jij dit ook belangrijk? Dan kun je ons helpen! Omdat we studenten zijn hebben we geen budget voor deze film. Daarom zijn we met een crowdfundactie begonnen om geld op te halen. 
 
Voor meer informatie over de film en over onszelf op onze website, stuur ons aub een persoonlijk bericht via ons profiel
 
Groetjes,
Christa en Fleur

Reageer