diabetes type 1

Moderator: anusthesist

Reageer
Berichten: 8

diabetes type 1

Mensen met diabetes type 1 hebben een tekort aan insuline. Betekent dit dat een onbehandelde persoon geen/weinig melkzuur opstapelt in de spieren tijdens een korte inspanning omdat er te weinig glucose beschikbaar is voor melkzuurgisting? Het lijkt me logisch dat wanneer er te weinig glucose is in de spiercellen er nauwelijks glycolyse kan plaatsvinden. Of is het zo dat diabatici 1 geen korte, inspanningen bv een sprint, kunnen doen?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 6.044

Re: diabetes type 1

Je aanname is al anaerobe dissimilatie, waarom ga je daarvan uit? Iemand die goed getraind is zal niet zo snel anaeroob worden. Diabetes of niet.
 
Als het lichaam relatief te weinig glucose tot zijn beschikking heeft door diabetes, gaat het over op het verbranden van vetten om voldoende energie te krijgen. De zogenaamde ketonen die de energie leveren leiden er echter toe dat het lichaam zuur wordt. Dit kan weer leiden tot de gevreesde diabetische ketoacidose die onbehandeld levensbedreigend is.
That which can be asserted without evidence can be dismissed without evidence.

Reageer