Vaccins gelinkt aan neurologische problemen, zoals ADHD en OCD, bevestigen weten

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Berichten: 1

Vaccins gelinkt aan neurologische problemen, zoals ADHD en OCD, bevestigen weten

Vaccins zoals de BMR (bof, mazelen en rodehond) en met name de jaarlijkse griepprik, zijn gerelateerd aan een aantal neuro-psychiatrische aandoeningen, zoals obsessieve-compulsieve stoornis (OCS), ADHD, bipolaire stoornis en depressie, blijkt uit een nieuwe studie.
 
Hoewel de onderzoekers zeggen dat ze geen oorzakelijk verband aan kunnen tonen, treden de aandoeningen binnen enkele dagen en weken na de vaccinatie op.
 
De onderzoekers hebben de vaccin-geschiedenis van kinderen in de leeftijd van 6 tot 15 jaar onderzocht, die zijn gediagnosticeerd met een neuro-psychiatrische aandoening. Ze werden vervolgens vergeleken met kinderen die geen aandoening hebben.

De sterkste link werd gevonden bij gevallen van anorexia, waar 21 procent van de kinderen een vaccinatie in de zes maanden voorafgaand aan de diagnose heeft gehad. Gevolgd door OCS en nerveuze tics, waar 16 procent van de gevallen recent was ingeënt.

De griepprik werd het vaakst aan aandoeningen gelinkt. In de griepprik zit nog steeds thiomersal, een op kwik gebaseerd conserveermiddel. De bevindingen van de onderzoekers van Pennsylvania State University college of medicine zijn in overeenstemming met onderzoeken uit andere landen, die ontdekten dat mensen die de H1N1 griepprik kregen meer kans hebben op het ontwikkelen van narcolepsie.

Ze vermoeden dat de vaccins en de griepprik in het bijzonder invloed hebben op het immuunsysteem, welke de ontwikkeling van de hersenen beïnvloedt. Alle problemen die ze waarnamen kunnen worden aangemerkt als auto-immuun aandoeningen.
 
http://www.medischdossier.org/archief/jaargang_19/nummer_3/nieuwsbericht_1180/vaccins-gelinkt-aan-neurologische-problemen-zoals-adhd-en-ocd-bevestigen-wetenschappers.html
 
http://journal.frontiersin.org/article/10.3389/fpsyt.2017.00003/full
 
 

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 11.177

Re: Vaccins gelinkt aan neurologische problemen, zoals ADHD en OCD, bevestigen weten

Correlatie is nog geen causaliteit. Het is juist in deze periode dat stoornissen beginnen op te vallen. In onze griepprik zit allang geen diethylkwik meer wat, met een halfwaardetijd van 3 dagen en een dosis enkele ordes van grootte lager zit dan wat er in een stukje zalm zit, geen gevaar oplevert.
 
Verder kun je een journal met een H-index van maar 26 niet echt serieus nemen. Die publiceren alles wat ze te pakken kunnen krijgen.
 
Wil je nog iets ter discussie stellen, of vond je het copy pasten van een andere pagina genoeg?

Gebruikersavatar
Berichten: 10.002

Re: Vaccins gelinkt aan neurologische problemen, zoals ADHD en OCD, bevestigen weten

Ach ja. Medischdossier.org
 
Volgens eigen zeggen de Nederlandse uitgave van het Britse blad What Doctors Don’t Tell You, van de gezaghebbende medisch journaliste Lynne Mc Taggart
 
Zodra mensen met termen als gezaghebbend gaan strooien moeten de alarmbellen gaan rinkelen. 
 
Over Lynne McTaggart, zie ook hier
Cetero censeo Senseo non esse bibendum

Berichten: 12.263

Re: Vaccins gelinkt aan neurologische problemen, zoals ADHD en OCD, bevestigen weten

Pseudowetenschap op z'n ergst. 
 
Overigens moet je natuurlijk ook kijken naar de 'bijwerkingen' van het niet gebruiken van een vaccin. 
 
Als je pakweg mazelen oploopt zijn de gevolgen nogal naar, op zn best ben je er goed ziek van, maar het kan ook hersenschade of blindheid veroorzaken, of domweg de dood. En die kans is niet irreel ook, in landen waar de vaccinatiegraad onder de 80% ligt (vnl afrikaanse landen) sterft in de orde van 1 op 10.000 mensen aan de mazelen. 
 
Nu is de kans een infectie in nederland te overleven wel fors groter dan in een land met matige medische zorg, maar zonder vaccin zou het dodental ook hier enorm zijn. 
 
Bescherm jezelf, maar ook anderen: er zijn mensnen die om medische redenen niet te vaccineren zijn of immuunaandoeningen hebben waardoor ze vatbaar blijven. 
Victory through technology

Gebruikersavatar
Berichten: 1.819

Re: Vaccins gelinkt aan neurologische problemen, zoals ADHD en OCD, bevestigen weten

Pseudo-wetenschappelijk:

Lees anders deze uitgebreide bespreking eens: http://scienceblogs.com/insolence/2017/02/10/more-bad-antivaccine-science-promoted-by-robert-f-kennedy-jr/

Zoals al aangehaald, gaat het hier om een correlatie en geen regressie. Zelfs de auteurs zelf geven aan dat dit helemaal geen oorzakelijk verband bewijst, maar jij lijkt dit te negeren?

Verder nog enkele punten:

- het gaat helemaal niet om onafhankelijke onderzoekers, één van de sponsors is een advocaat. Die heeft er alle belang bij van zo'n verband te kunnen aantonen: hoe mooi zou het niet zijn voor zijn praktijk, mocht hij kunnen aangeven dat mensen met allerlei psychiatrische aandoeningen hun aandoening hebben door vaccinaties! Hij zou nogal wat klanten en dus inkomsten kunnen delven. Net zoals je onderzoek, uitgevoerd door farmaceutische firma's best wat wantrouwt, mag je onderzoek, uitgevoerd door een advocaat, ook wantrouwen.

- je doet aan cherry-picking, wat gevoed wordt door een confirmatie bias: blijkbaar haal je er enkel die elementen uit die jouw geloof/ veronderstelling versterken, maar je negeert die factoren die tegen jouw veronderstelling/ geloof tegenspreken. Je neemt gretig op dat er een link is, maar je negeert dan weer het heel belangrijke besluit dat de auteurs zelf benoemen, namelijk dat hiermee helemaal geen oorzakelijk verband aanduidt

- het onderzoek zelf is bedenkelijk uitgevoerd: een case control studie waarbij de controles niet eens willekeurig uitgepikt werden

- ze doen aan p-hacking: ze laten er allerlei statistische analyses op los, waarbij er nadien geen correctie is gebeurd voor het aantal toetsen. Als je genoeg analyses doet, waarbij je zoekt naar p < 0.05, dan bekom je sowieso in 5% van de gevallen een vals resultaat uit. Daarom moet je corrigeren, voor die valse resultaten. Dit is hier niet gebeurd, ondanks het feit dat ze wel degelijk heel wat toetsen hebben gedaan.

- Er zijn heel veel onderzoeken op vele tienduizenden mensen, die aantonen dat er geen enkel verband is tussen vaccinaties en het optreden van psychiatrische ziektes. Waarom lijk jij die te negeren en er dan net die uit te pikken die daar tegenin gaat?

Dido
Ik ben niet jong genoeg om alles te weten...
-Oscar Wilde-

Berichten: 12.263

Re: Vaccins gelinkt aan neurologische problemen, zoals ADHD en OCD, bevestigen weten

Bovendien is de aanname dat farmcaceutische concerns netto meer verdienen aan vaccins mogelijk helemaal niet correct. 
 
Vaccins zijn zeker niet gratis. Die via het rijksprogramma worden gegeven effectief wel voor de patient, maar de overheid betaalt hier uiteraard wel de rekening uit, uiteindeljk, belastinggeld. Exacte prijzen worden meestal niet geopenbaard, maar voor iets als een BMR vaccin op die schaal ingekocht is het een paar euro. mogelijk minder. 
 
Curatieve zorg voor iemand die een ernstig geval van mazelen oploopt is aanzienlijk duurder, een paar dagen op een intensive care levert een rekening van vele duizenden euro's op, die uiteindelijk ook door de overheid betaald moet worden (indirect via verzekeraars etc, maar uiteindelijk is het gewoon belastinggeld). 
 
Maar kijk ook eens naar vaccins die niet door de overheid geregeld worden, zoals die tegen hepatitis A en B. Deze zijn bepaald niet goedkoop (in de orde van 100 tot 150 euro voor 3 shots twinrix), maar worden toch voor veel verre reizigers voor eigen kosten afgenomen. 
 
De reden is vrij eenvoudig: Het zijn zeer gevaarlijke ziektes die dodelijk kunnen aflopen, of extreme maatregelen als een levertransplantatie vereisen. Als je die ergens in de rimboe oploopt is de kans beperkt dat je dat zult overleven. 
 
De kans dat je het oploopt: voor hep A naar schatting 1 op 10.000 per maand verblijf in zuidoost azie. Ik vind dat een vrij reel risico en heb daarom gekozen voor het vaccin. Voordeel van dit vaccin is dat het tegen beide ziektes beschermt voor een zeer lange periode na 3 injecties, voor zover bekend minstens 25 jaar en mogelijk levenslang. 
 
Maar er kan best een zinnige reden zijn een vaccin  niet te gebruiken, zoals dat tegen cholera: dat is op zn best 80% effectief met aflopende effectiviteit tot ca 50 na 1 jaar, terwijl de kans cholera op te lopen in de landen waar ik ga ongeveer 1 op 1 miljoen per maand is. 
 
Ik vind dat iedereen er zijn eigen keuze in moet maken, zolang dat op basis van feiten is. Loop je liever het risico om mazelen te krijgen dan de kans te nemen van minder dan 1 op 1 miljoen dat het vaccin je schade doet: your choice. 
 
Probleem is alleen dat het hier kinderen betreft die er zelf geen keuze in hebben, maar wel schade kunnen oplopen die de rest van hun leven verpest. In zo'n geval denk ik dat de ouders de plicht hebben het rationeel af te wegen, ongestoord door valse informatie die online rondwaart. 
Victory through technology

Gebruikersavatar
Berichten: 8.510

Re: Vaccins gelinkt aan neurologische problemen, zoals ADHD en OCD, bevestigen weten

Frontiers staat ook nog eens of Beall's List of predatory journals...
http://beallslist.weebly.com/
"Meep meep meep." Beaker

Reageer