Agonist van Ivabradine

Moderator: anusthesist

Reageer
Berichten: 1

Agonist van Ivabradine

Hoi allemaal,
 
Voor het vak NLT (Natuur, Leven en Technologie) hebben wij een casus gekregen, met een denkbeeldig figuur die een ziekte heeft die wij moeten 'behandelen' door een medicijn te zoeken die deze ziekte verhelpt. Wij hebben voor de ziekte angina pectoris het medicijn Ivabradine gekozen, maar moeten vervolgens ook tot in detail uitwerken hoe het werkt. Hiervoor zoeken wij de agonist van Ivabradine nodig. Kan iemand ons daarbij helpen?
 
Met vriendelijke groet,
 
Zhi Jian, Cynthia en Lisa
 

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 48.346

Re: Agonist van Ivabradine

Opmerking moderator

Verplaatst naar het geneeskundeforum
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 6.044

Re: Agonist van Ivabradine

Angina pectoris is geen ziekte maar een symptoom. Nu dat misverstand uit de wereld is geholpen, wat bedoel je met deze zin:
 
Hiervoor zoeken wij de agonist van Ivabradine nodig.
 
Bedoel je misschien: 'Hiervoor hebben wij de agonist van Ivabradine nodig? Wat nog niet echt hout snijdt eerlijk gezegd. Ik vermoed dat je erachter wilt komen van welke receptor Ivabradine de antagonist is (ik neem aan dat je antagonist bedoelt en niet agonist?)
That which can be asserted without evidence can be dismissed without evidence.

Berichten: 69

Re: Agonist van Ivabradine

Angina pectoris is de naam voor de ischemische pijn die mensen ervaren, wanneer de bloedtoevoer naar het hart relatief tekortschiet zonder dat er daadwerkelijk infarcering optreedt. Vaak is de oorzaak vernauwing van de coronairen door atherosclerose, zonder complete occlusie. Door het hartritme te verlagen, kan de arbeid en daarmee zuurstofvraag van het hart gereduceerd worden. Vaak worden hiervoor bèta-blokkers (zoals metoprolol) voorgeschreven, die - zoals de naam al doet vermoeden de adrenerge bèta-receptors op het hart blokkeren, waardoor catecholamines het hartritme niet kunnen opschroeven. Ivabradine werkt - bij mijn weten - door blokkade van de 'funny current'-kanalen in het hart, vooral spanningsgevoelige natriumkanalen die verantwoordelijk zijn voor de pacemakeractiviteit van het hart. Ivabradine is hiervan dus een ANTagonist.

Reageer