Hyperfocus

Moderator: 317070

Reageer
Berichten: 656

Hyperfocus

Als iemand die ADHD heeft uren blijft zoeken naar iets op het net zonder te kunnen stoppen of gewoon iets te vinden is dit dan een dwanghandeling of is deze dan hyperfocust?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
Berichten: 656

Re: Hyperfocus

Misschien moet ik me verduidelijken
 
Ik ben zelf ADHD'er en werd vroeger behandeld met valium om me rustig te krijgen mijn korte termijn-geheugen werkt slecht en relaties kan ik niet in stand houden ook hobby's is altijd maar van korte duur.
 
Ik omring me graag met andere ADHD'ers omdat deze me immers beter begrijpen, op fora word ik meestal verwijderd omdat ik veel te druk ben, teveel aanwezig.
 
Maar oke een vriend van mij raakte gefocust om iets op te zoeken en bleef dit maar doen alsof een ander hem deze opdracht gegeven had terwijl die persoon van niets weet.
 
Volgens mij is het niet hyperfocus maar een dwanghandeling omdat bij hyperfocus men totaal geboeid is en dat was hij niet, hij kreeg de opdracht van iemand die deze opdracht nooit gegeven had.

Berichten: 11.283

Re: Hyperfocus

Het lijkt me nogal afhankelijk van waar iemand naar zoekt - als het iets essentieels is voor werk, gezondheid etc. zou je het focus kunnen noemen. 
 
Anderzijds lijkt me dat gebruik van benzodiazepines een verklaarbare oorzaak is van geheugenverlies, het is een vrij veel voorkomende bijwerking. 
 
Als iemand driftig blijft zoeken naar het een of ander terwijl er geen enkel nut is om het te vinden lijkt me dat ook geen wenselijke situatie... maar dat maakt het niet meteen tot een enorm probleem, wellicht meer een obsessie met het een of ander waar zoveel mensen last van hebben. 
Victory through technology

Berichten: 656

Re: Hyperfocus

Nee de situatie was zeker niet wenselijk en zeker niet voor hem. Het was gewoon nutteloos zoeken en hij had de waan dat hij het moest doen voor een ander. Zelf heb ik er ook wel eens last van gehad maar dan was ik alleen en stoorde dit niemand ik heb er alleen geen herinnering aan wat ik aan het zoeken was alleen dat het zwaar vermoeiend was. Omdat hyperfocus meestal veel langer duurt denk ik inderdaad dat het eerder obsessief was. Als het een keer voorkomt is dit ook niet zo'n ramp.

Reageer