[scheikunde] De proef van Mohr

Moderators: ArcherBarry, Drieske, Fuzzwood

Reageer
Berichten: 2

De proef van Mohr

Beste allen,
 
Op school hebben we een practicum gedaan waarbij we de zoutgehalte in brood moesten bepalen. Dit hebben we gedaan door middel van een titratie. Eerst hebben we brood opgelost in gedestilleerd water en dat te filtreren. Het filtraat titreren we met een zilvernitraatoplossing (0,05 M). Als indicator hebben we kaliumchromaatoplossing van 0,1 M gebruikt. Ook weten we hoeveel gram brood we hebben gebruikt (14,5 gr)
Ook hebben we de volgende reactievergelijkingen:
Ag(aq) + Cl(aq) -> AgCl (s)
en
2 Ag+ (aq) + CrO42- (aq) -> Ag2CrO4 (s)
 
Nu hebben we dus de beginstanden en de eindstanden van de titratie met de zilvernitraatoplossing als resultaten. Na vele pogingen zijn we er nog steeds niet uitgekomen. Kan iemand ons uitleggen hoe we de zoutgehalte van het brood zouden kunnen bepalen? 
 
Bij voorbaat dank,
Maria en Sophie.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
Gebruikersavatar
Pluimdrager
Berichten: 2.526

Re: De proef van Mohr

perden4 schreef:  
 
...Nu hebben we dus de beginstanden en de eindstanden van de titratie met de zilvernitraatoplossing als resultaten. ....
 
 
En wat kun je dan berekenen als de begin- en de eindstand weet?
 
En wat is er verder gegeven van de zilvernitraatoplossing?

Reageer