Gelelektroforese

Moderator: rwwh

Reageer
Berichten: 1

Gelelektroforese

Hallo allemaal,
 
Ik heb een molmarker/DNA ladder gebruikt die een maximum heeft van 21000 basenparen. Ik vroeg me af wat er op de gelelektrorese te zien is wanneer je genomisch DNA van ongeveer 4,5 miljoen basenparen hebt gepipetteerd. Zie je een heel dik bandje rond de 21000 fragment of is het DNA niet te zien op de gel? 

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
Berichten: 6

Re: Gelelektroforese

bij gelelektroforese sorteer je moleculen op grote (grote moleculen met meer basenparen kunnen zich moeilijker door de poreuze gel bewegen).
Ik denk ook niet dat het je opdracht is om een DNA molecuul van 4.5 miljoen BP lang door de gel te sturen, waarschijnlijk zul je het eerst moeten "knippen". Wat wil je eigenlijk gaan doen?

Gebruikersavatar
Berichten: 8.487

Re: Gelelektroforese

Als je een stuk DNA van 4.5 miljoen bp op een gel zet dan zal deze bijna niet migreren. Praktisch gezien is het echter uberhaupt onmogelijk om een stuk genomisch DNA van 4.5 miljoen bp op te zuiveren. Je zal dus praktisch gezien een dikke smeer van DNA op je gel krijgen waar je verder niet veel mee kan beginnen.
"Meep meep meep." Beaker

Reageer