informatica olympiade 2019 A5

Moderator: Xenion

Reageer
Berichten: 1

informatica olympiade 2019 A5

Hallo,
wij moeten voor school deze opdracht maken van de informatica olympiade 2019. De olympiade is nu voor bij maar wij snappen helemaal niks van deze opdracht. Zou iemand ons deze opdracht kunnen uitleggen en helpen? :?:  :)
 
 
dit is de opdracht:
 
Opgave A5.
Eenrichtingsverkeer In een bepaalde regio zijn alle plaatsen door een rechtstreekse weg met elkaar verbonden. Maar voor alle wegen geldt éénrichtingsverkeer; als je van A naar B mag via de directe weg, mag je dus niet langs die weg van B naar A. Als je dat wel wilt zul je een omweg moeten nemen. Hierboven een voorbeeld van een gebied met vijf plaatsen en tussen ieder paar plaatsen een weg die je maar één kant op mag doorlopen. De wegen CA en DB lijken elkaar te kruisen, maar het is daar niet mogelijk om van weg te switchen; ze lopen bijvoorbeeld onder en over een viaduct. In zo’n gebied ga je op zoek naar een route waarbij je iedere plaats precies één keer bezoekt. In dit voorbeeld is zo’n route ADBCE of DCAEB of DBCAE. Let op: Er wordt niet gevraagd om nu weer terug te gaan naar de plaats waar je begonnen bent. Schrijf een programma dat van standaard input eerst een getal N inleest (2 < N < 27). Hiermee wordt het aantal plaatsen in het gebied aangegeven, de plaatsen hebben als naam een hoofdletter; de eerste N hoofdletters worden gebruikt als plaatsnaam. Vervolgens leest je programma van standaard input in N regels informatie over de richting van de verbindingswegen. Op de eerste regel staan de N verbindingen van A naar alle andere plaatsen; een 0 betekent dat de weg in A eindigt, een 1 dat de weg in A begint. De volgende regels gaan over de volgende plaatsen. Tussen twee plaatsen is altijd precies één weg; er zijn geen wegen van een plaats naar zichzelf! Je programma schrijft naar standaard output één regel met daarop een route waarin alle plaatsen precies één keer worden bezocht. Er is altijd een oplossing mogelijk. Voorbeeld: Invoer: 5 01011 00100 10001 01101 01000 Uitvoer: ADBCE.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 3.424

Re: informatica olympiade 2019 A5

Het is een vrij uitgebreide vraag, dus als je zegt dat je "het" niet snapt is het lastig om je op weg te helpen. Wat heb je zelf al geprobeerd, en waar loop je tegenaan?

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 3.424

Re: informatica olympiade 2019 A5

Het zou fijn zijn als je ook de bijbehorende tekening erbij voegt.
Hoe minder kennis, des te onwrikbaarder het oordeel.

Gebruikersavatar
Berichten: 2.611

Re: informatica olympiade 2019 A5

Begrijp je de uitleg van het probleem niet, of begrijp je niet hoe je dit probleem kunt oplossen?
 
Indien je de uitleg van het probleem niet begrijpt, geef dan eens aan bij welke zin in de tekst je vast loopt.
while(true){ Thread.sleep(60*1000/180); bang_bassdrum(); }

Gebruikersavatar
Berichten: 1.679

Re: informatica olympiade 2019 A5

Moeders tred is uit alle andere te herkennen

Gebruikersavatar
Berichten: 1.679

Re: informatica olympiade 2019 A5

Als je in dit schema de enen en de nullen op de juiste plek kunt plaatsen (en dus begrijpt waarom), is het kwartje gevallen :)
invoer:
5  A B C D E
A  0
B     0
C        0
D           0
E               0
 
uitvoer:
 
en kun je misschien deze eens proberen.
penta.jpg
penta.jpg (33.63 KiB) 106 keer bekeken
Moeders tred is uit alle andere te herkennen

Reageer