redoxreacties

Moderators: ArcherBarry, rwwh

Reageer
Berichten: 3

redoxreacties

Hallo
 
Ik heb als onderwerp voor mijn eindwerk 'de spanning van een galvanische batterij' gekozen. Mijn onderzoeksvraag is: "Wat is de hoogste spanning die ik kan opwekken met een zelfgemaakt galvanische cel?". Ik wou huishoudelijke middelen gebruiken om de spanning te verhogen, maar ik weet niet hoe ik juist de spanning moet verhogen. Ik snap hoe dat een redoxreactie in elkaar zit, maar hoe kan ik dan mijn spanning verhogen in de galvanische cel? Iemand die weet of ik bepaalde vloeistoffen kan gebruiken en of ik andere metalen dan koper en zink zou moeten gebruiken? Alle hulp is welkom! :-) 
 
Groetjes 
Student wetenschappen-wiskunde

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
Gebruikersavatar
Berichten: 138

Re: redoxreacties

Er is een vergelijking die je toelaat spanningen van batterijen te berekenen.

Deze heet de Nernst vergelijking en is de basisch van de meest elektrochemische processen.

Ik raad aan te beginnen met de wikipedia pagina erover te lezen.

De spanning van een galvansiche cel (die optimaal werkt) ligt vast. Dit maximum kan nooit bereikt worden door inefficiëntie van zoutbruggen enz.
 
https://nl.wikipedia.org/wiki/Wet_van_Nernst
 
De andere vgl die je nodig hebt voor galvanische cellen heb je waarschijnlijk al gezien ik denk dat die als volgt is

Ecel = Eanode - Ekathode

Gebruikersavatar
Berichten: 138

Re: redoxreacties

Oh ja en ik zou oppassen met een batterij zo efficiënt mogelijk te maken, dan moet er gewerkt worden met zeer sterke elektrolyten zoals KOH (alkalibatterij) of geconc. zwavelzuur (autobatterijen)

Reageer