Proefpersonen gezocht cocaïne onderzoek (MRI onderzoek, 2 uur, 50 euro)

Reageer
Berichten: 1

Proefpersonen gezocht coca

Waarom dit onderzoek?
Hoewel zowel mannen als vrouwen cocaïne gebruiken, heeft het onderzoek naar cocaïne gebruik- en verslaving zich in het verleden helaas met name gericht op mannelijke cocaïne gebruikers. We weten daarom nog maar weinig over de verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke cocaïnegebruikers, hoewel deze informatie heel belangrijk kan zijn bij het ontwikkelen van bijvoorbeeld interventies die gericht op het voorkomen van een cocaïneverslaving of interventies die zich richten op de behandeling van cocaïneverslaving.

 
Wat houdt het onderzoek in?
In dit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam wordt met behulp van een hersenscan (MRI scan) gekeken hoe het brein van mannen en vrouwen reageert op cocaïne-gerelateerde afbeeldingen en afbeeldingen met een negatieve emotionele lading. Dit zullen wij doen bij mannen en vrouwen die regelmatig cocaïne gebruiken, en bij mannen en vrouwen die geen cocaïne (of andere drugs) gebruiken. Daarnaast worden ook verschillende vragenlijsten afgenomen die betrekking hebben op onder andere het drugs- of alcohol gebruik, traumatische ervaringen en de psychische gesteldheid. Op deze manier kunnen wij onderzoeken of mannen en vrouwen anders reageren op cocaïne-gerelateerde en emotionele prikkels en hoe dit samenhangt met het gebruik van cocaïne. Deze kennis kan vervolgens gebruikt worden om, bijvoorbeeld, de preventie en behandeling van cocaïneverslaving te verbeteren. Voor dit onderzoek zoeken wij mannen en vrouwen die regelmatig cocaïne snuiven, én mannen en vrouwen die geen drugs of overmatig alcohol gebruiken.

 
Het onderzoek duurt ongeveer 2 uur en vindt plaats op de Universiteit van Amsterdam. Voor deelname aan het onderzoek krijgt u een financiële vergoeding van 50 euro.
 
Mee doen?
Voor dit onderzoek zoeken wij
Mannen en vrouwen (18-45 jaar) die regelmatig cocaïne gebruiken
- Mannen en vrouwen (18-45 jaar) die geen drugs gebruiken, niet roken en matig alcohol gebruiken
 
Wilt u meer informatie en/of mee doen het onderzoek? Laat uw gegevens achter via onderstaande link:
 
https://goo.gl/forms/FK1RA8uRwqELvQkR2

Reageer