Nieuwe website onderweg!

Reageer
Gebruikersavatar
Beheer
Berichten: 14.764

Nieuwe website onderweg!

We zijn er al lang mee bezig, en binnenkort is het dan zover: Wetenschapsforum wordt vernieuwd! De gehele site wordt in een nieuw jasje gestoken. Maar niet alleen het jasje is anders, ook de volledige software er achter!


Even wat achtergrond voor de geïnteresseerden: Toen we begonnen met Wetenschapsforum in 2003 was forumsoftware net in opkomst. We hebben er toen voor gekozen om dat te gaan doen met phpBB, de meest bekende forumsoftware van toen en nu, en nog gratis ook. In de jaren die volgden groeide Wetenschapsforum flink. We begonnen met 2 geregistreerde gebruikers, begin 2007 waren dat er 5 jaar later waren dat er bijna 10.000 en werd de site maandelijks door 100.000 mensen bezocht. Ook het team achter de schermen was in de tussentijd flink gegroeid. Door de gewijzigde omstandigheden zijn we toen overgestapt naar Invision Power Board, dat meer aan onze wensen tegemoet kwam. Daar hebben we jarenlang naar grote tevredenheid mee gedraaid. In de tussentijd hebben we ook onze huisstijl een keer helemaal op de schop genomen en alles grondig herzien.
 
Een tijd geleden diende zich echter een nieuwe versie van Invision aan. Daarbij bleek het nodig dat ook de huisstijl weer helemaal opnieuw geprogrammeerd moest gaan worden. Aangezien dat dan toch allemaal opnieuw gedaan moest gaan worden, was dat ook het ideale moment om weer eens te evalueren of we wel bij Invision zouden moeten blijven. Immers was niet alleen de groei doorgezet naar 55.000 geregistreerde gebruikers en maandelijks soms meer dan 400.000 unieke bezoekers. Ook onze wensen hadden zich verder ontwikkeld, en het aanbod en de mogelijkheden van forumsoftware was ook met de tijd meegegaan.  
 
Na een grondige evaluatie stelden we vast dat phpBB het beste bij ons past. De afgelopen maanden is er dus hard gewerkt om onze gehele op Invision gebaseerde site om te zetten naar phpBB. Alle accounts, onderwerpen, berichten en niet te vergeten bestaande links moesten uiteraard behouden blijven. Ook qua functionaliteit wilden we zoveel mogelijk behouden. Helaas kon niet alles mee naar de nieuwe versie. Onder andere omdat er in de loop der jaren wat maatwerk voor onze site is gebouwd waarbij het opnieuw laten ontwikkelen niet haalbaar bleek. Maar ook omdat eenvoudigweg geen enkele software 100% past, en ook na een zorgvuldige afweging iedere keuze nu eenmaal een aantal nadelen heeft. We hebben er echter alles aan gedaan om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten, en we zijn er van overtuigd dat het resultaat er voor zorgt dat Wetenschapforum er weer de nodige jaren tegenaan kan.
 
Dat neemt niet weg dat dingen anders zullen zijn. En dat iedereen zal moeten wennen. Zowel voor als achter de schermen. Dingen zullen anders zijn dan voorheen. Wat betreft uiterlijk als functionaliteit. Uiteraard hebben we grondig getest, maar er zullen ongetwijfeld wat dingen door de mazen heen zijn geglipt. En ongetwijfeld zal niet iedereen even blij zijn met de gemaakte keuzes. Maar ze zijn met de beste intenties gemaakt, met de doelstelling om zoveel mogelijk mensen tevreden te houden.
 
<b>Het is de planning om in het weekend van 1 juni over te gaan naar onze nieuwe site. We zullen dan tijdelijk niet bereikbaar zijn, maar houden je via een statuspagina wel op de hoogte. In de periode daarna komt er ongetwijfeld veel op ons af. Waar dingen niet goed gaan kunnen we niet alles per direct kunnen corrigeren. Laat staan cosmetische onregelmatigheden corrigeren. Daar zullen keuzes in gemaakt moeten worden. Bovendien is onze capaciteit beperkt, aangezien Wetenschapsforum nog steeds gratis toegankelijk is en draait op vrijwilligers. We hopen op je begrip!</b>
 
Om daar gelijk even op door te pakken: Alle vrijwilligers investeren veel tijd en energie in Wetenschapsforum. Aansluitend op onze missie willen we de informatie ook laagdrempelig toegankelijk houden, waardoor je gratis gebruik kan maken van onze site. Echter is er toch geld nodig om te blijven bestaan.
 
Heb je iets (gehad) aan onze website? Vind je het belangrijk dat we blijven bestaan?

We zouden het waarderen als je je adblocker uit zetten. Mocht je dat toch te storend vinden dan is een donatie erg welkom, hoe groot of klein ook! Alvast bedankt!
 
<form action="https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr" method="post" target="_top">
<input name="cmd" type="hidden" value="_s-xclick" /> <input name="hosted_button_id" type="hidden" value="KGN2G9PP29CC2" /> <input alt="Donate with PayPal button" border="0" name="submit" src="https://www.paypalobjects.com/nl_NL/NL/ ... eCC_LG.gif" title="PayPal - The safer, easier way to pay online!" type="image" />

Afbeelding</form>
<small>Je betaling wordt veilig afgehandeld via PayPal. Je hoeft geen lid van PayPal te zijn om hier gebruik van te maken.</small>
 
P.S.: Ter indicatie een printscreen van de forumlijst (nog niet helemaal definitief):
Nieuwe forumlijst.png
Nieuwe forumlijst.png (625.98 KiB) 266 keer bekeken
Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the ark. Professionals built the Titanic

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
Gebruikersavatar
Berichten: 672

Re: Nieuwe website onderweg!

Goed werk, mannen en vrouwen!

Reageer