apotheek kennis

Moderators: ArcherBarry, rwwh

Gesloten
Berichten: 23

apotheek kennis

Hallo
Kan iemand de volgende vragen omtrent het apotheek beantwoorden:
 
- Heeft het medicatie Sativex (medicatie bevattende cannabiscomponenten) nog een unieke barcode of een nieuwe tweedimensionale barcode?
- Wat is het doel en de voordelen van Falsifieer Medicines Directive (FMD)?
 
- Wat zijn de voordelen en nadelen van een magistraal recept ( i.v.m. dosering, toedieningsweg, associatie van geneesmiddelen, mogelijke bewaarmiddelen,terugbetaling van de bereiding,...)
 
- Hoe is de aflevering van een patiënt traceerbaar? Geldt dit ook voor zelfzorggeneesmiddelen? Hoe kan een medicatieprofiel tot stand komen?<b> </b>
<b>- </b>Het Gedeeld Farmaceutisch Dossier (GFD)heeft zijn intrede gedaan, alsook de rol van de apotheker als huisapotheker. Wat houdt dit in ?
- Wat is het nut van een medicatieschema?
 
- Over welke literatuurwerken of ICT-mogelijkheden beschikt een officina om de patiënt te begeleiden in het gebruik van zijn geneesmiddel
 
 
Danku bij voorbaat.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
Gebruikersavatar
Berichten: 9.596

Re: apotheek kennis

Hoever ben je zelf al gekomen met deze huiswerkopgaven?
Cetero censeo Senseo non esse bibendum

Berichten: 23

Re: apotheek kennis

Een deel is al af. Deze vragen moeten wel  met een apotheker besproken worden ('ervaren kennis'). Vond het handiger om hier te vragen dan ter plaatse in een apotheek.

Gebruikersavatar
Berichten: 9.596

Re: apotheek kennis

Dus je moet je antwoorden bespreken met een apotheker en in plaats van naar een apotheker te gaan vraag je het aan het internet?
Cetero censeo Senseo non esse bibendum

Berichten: 23

Re: apotheek kennis

ja. Apothekers kunnen altijd aanwezig zijn op het internet. Internet is vandaag de dag een handig communicatie middel geworden.

Gebruikersavatar
Berichten: 958

Re: apotheek kennis

Denk niet dat je hier de gewenste antwoorden gaat krijgen. Ik zou je daarom aanraden om een lokale apotheker aan te schrijven of hij/zij jou wil helpen. Er zijn heus apothekers te vinden die daartoe bereid zijn. Bovendien is face-to-face communicatie vele malen sneller dan een forum.
"In biotech moet je soms dingen doen waarvan anderen zeggen dat het onmogelijk is."

Henri A. Termeer (1946-2017)

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 4.515

Re: apotheek kennis

Beresteyn schreef: Denk niet dat je hier de gewenste antwoorden gaat krijgen. Ik zou je daarom aanraden om een lokale apotheker aan te schrijven of hij/zij jou wil helpen. Er zijn heus apothekers te vinden die daartoe bereid zijn. Bovendien is face-to-face communicatie vele malen sneller dan een forum.
 
Precies daarnaast kan je van een forum(lid) nooit zeker weten of hij/zij/het daadwerkelijk ook een apotheker is.
 

Opmerking moderator

om te voorkomen dat er buiten bovenstaande adviezen verkeerde antwoorden worden gegeven wordt bij deze dit draadje gesloten
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!

Gesloten