Koud houden van festivalbier
Geplaatst: di 18 jun 2019, 22:55
Beste mensen!
kleine uitleg: Ik ben een fan van festivals en ben van plan volgende week 5 dagen naar een festival te gaan. Hiervoor hebben wij redelijk wat halve liter blikken voor ingeslagen, maar ik wil proberen om deze blikken zo lang mogelijk koud te houden.
Een idee dat ik heb is om een thermobox te kopen en om hier een blok ijs (kleinere stukken ijs naast elkaar)* in te plaatsen. Bovenop dit ijs plaats ik de dan reeds gekoelde blikken bier.
Ik ben zelf geen expert in thermodynamica, dus hier komt de vraag en de beschikbare gegevens:
Hoelang blijft het bier koud in een thermobox met ijs voordat de warmte van buiten dit teniet doet?
Gegevens:
- Thermobox afmetingen (binnenkant) zijn 538x337x230 mm (gastronorm). Hierin heb ik al berekent dat er 54 al reeds gekoelde halve liters in passen met een diameter van 65,4 mm en een hoogte van 160mm
- De thermobox wordt volledig gevuld met ijs (onderop natuurlijk) en 0,5L blikken. Dit betekent dat de ijslaag zo'n 530mm x 330mm x 70mm in inhoud wordt. Dit ijs zal in een normale diepvries gezeten hebben.
- Rekening gehouden met dat deze koelbox af en toe opengemaakt wordt, blikken vervangen worden door lauwe blikken en dat de buiten temperatuur tussen de 20 - 25 graden is. We vervangen er maar 6 per wissel, dus blijven de overige koude blikken liggen.
Hoop dat iemand me kan helpen met een soort van tijdsindicatie. Had gehoopt dat het mogelijk was om het op deze manier toch 3 dagen koel te houden (of om nieuwe lauwe blikken weer te koelen). Ben al een tijdje aan het denken aan manieren om dranken koud te houden voor je het gaat drinken en dit lijkt me momenteel het meest realistische voor op een camping terrein.
*droogijs bedacht ik ook, mag niet de camping op en ook niet veilig in combinatie met alcohol.
kleine uitleg: Ik ben een fan van festivals en ben van plan volgende week 5 dagen naar een festival te gaan. Hiervoor hebben wij redelijk wat halve liter blikken voor ingeslagen, maar ik wil proberen om deze blikken zo lang mogelijk koud te houden.
Een idee dat ik heb is om een thermobox te kopen en om hier een blok ijs (kleinere stukken ijs naast elkaar)* in te plaatsen. Bovenop dit ijs plaats ik de dan reeds gekoelde blikken bier.
Ik ben zelf geen expert in thermodynamica, dus hier komt de vraag en de beschikbare gegevens:
Hoelang blijft het bier koud in een thermobox met ijs voordat de warmte van buiten dit teniet doet?
Gegevens:
- Thermobox afmetingen (binnenkant) zijn 538x337x230 mm (gastronorm). Hierin heb ik al berekent dat er 54 al reeds gekoelde halve liters in passen met een diameter van 65,4 mm en een hoogte van 160mm
- De thermobox wordt volledig gevuld met ijs (onderop natuurlijk) en 0,5L blikken. Dit betekent dat de ijslaag zo'n 530mm x 330mm x 70mm in inhoud wordt. Dit ijs zal in een normale diepvries gezeten hebben.
- Rekening gehouden met dat deze koelbox af en toe opengemaakt wordt, blikken vervangen worden door lauwe blikken en dat de buiten temperatuur tussen de 20 - 25 graden is. We vervangen er maar 6 per wissel, dus blijven de overige koude blikken liggen.
Hoop dat iemand me kan helpen met een soort van tijdsindicatie. Had gehoopt dat het mogelijk was om het op deze manier toch 3 dagen koel te houden (of om nieuwe lauwe blikken weer te koelen). Ben al een tijdje aan het denken aan manieren om dranken koud te houden voor je het gaat drinken en dit lijkt me momenteel het meest realistische voor op een camping terrein.
*droogijs bedacht ik ook, mag niet de camping op en ook niet veilig in combinatie met alcohol.