zelf wiskunde voor natuurkunde leren.

Moderators: dirkwb, Xilvo

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 1

zelf wiskunde voor natuurkunde leren.

Hoi! Ik ben nieuw op dit forum en heb ook eigenlijk maar een vraag. Ik ben zelf enorm geobsedeerd met natuurkunde, vooral speciale/algemene relativiteit en quantum mechanica vind ik interessant. Het ding is dat ik pas 14 ben en nog geen natuurkunde op school heb (onze school werkt met een erg anders schoolsysteem). Natuurlijk vind ik dat jammer maar ik heb het internet om deze dingen te leren. Maar ik wil graag een doorbraak maken. Ik ben zelf best wel goed in wiskunde en ik heb nu besloten om mezelf onder andere (hogere) algebra en calculus te gaan leren. En ja dat klinkt onmogelijk voor een 14 jarige maar als dat mij zou weerhouden dan zou jij deze post ook niet lezen. Ik leer gemiddeld slomer maar als ik een interesse ergens in heb leer ik (blijkbaar) ver boven gemiddeld snel. Dus heeft iemand tips om calculus en hogere algebra te leren. Ps lieven geen boeken ik ben best wel dyslectisch.dank!

Gebruikersavatar
Berichten: 200

Re: zelf wiskunde voor natuurkunde leren.

Op de website www.brilliant.org kun je onder andere wiskunde leren. Je hebt ook Khanacademy of gewoon op youtube kun je playlists vinden. Soms vindt je zelfs video's van 12 uur. Dit is meestal wel in het Engels of (in Hindi).

Gebruikersavatar
Berichten: 200

Re: zelf wiskunde voor natuurkunde leren.

Misschien kan je ook bij docenten uit hogere jaren in jouw school terecht voor begeleiding hierbij.
Ik kan voorstellen dat deze leerkrachten staan te trappelen voor leerlingen die oprecht geïnteresseerd zijn in hun vak.

Toen ik in het middelbaar zat, mocht ik lessen chemie volgen bij de hogere jaars in een hogere richting. Dit mocht omdat ik oprecht geïnteresseerd was hierin en anders toch maar mijn vingers zat te draaien tijdens de reguliere lessen.

Berichten: 1

Re: zelf wiskunde voor natuurkunde leren.

probeer eens met coursera, ze hebben prachtige cursussen,

Reageer