Waterraketten: Jouw ervaringen?

Moderators: jkien, Xilvo

Gesloten
Gebruikersavatar
Berichten: 14

Waterraketten: Jouw ervaringen?

Ik heb sinds een paar maanden een nieuwe hobby die ik af en toe gebruik. Waterraketten! Het zijn verschrikkelijk leuke dingen!

Dit is mijn eerste raket, die tegelijkertijd ook een experiment voor school is. Vandaar zie je ook een open stuk met streepjes. Daaraan kunnen we zien hoeveel water erin gaat. Onze onderzoeksvraag is dan ook: Met hoeveel water vliegt een waterraket het best?

Afbeelding

Afbeelding

En dit is mijn 2e raket. Deze is dan ook gemaakt van een Klein Pet flesje van 300 ml. Dit was een wonderbaarlijk ding! Na 5 keer pompen zit hij wel 40M boven je! Foto's:

Afbeelding

Afbeelding

Maar vandaag ging het mis. Ik ging pompen, heel snel, maar dat had ik dus niet moeten doen. Er zat teveel samengeperste lucht in de fles. Het bovenste stukje (van coca cola) vloog er keihard af opeens! De bovenkant van het aandrijfflesje (waar zeg maar gewoon het water en de lucht in zit) is opengescheurd en alle samengeperste lucht drukte de bovenkant van het coca cola flesje eraf. Die schoot dus tegen mijn hoofd aan! Ik heb echt zo'n mazzel, want hij is net niet in mijn oog gekomen!! Een tip: MAAK NOOIT WATERRAKETTEN VAN KLEINE FLESJES!!

De waterraket opengescheurd:

Afbeelding

Afbeelding

Zo'n grote fles is echt veiliger, ook al is het wat vervelender dat je zo vaak moet pompen. Maar gebruik dus altijd een grote fles!

Wat zijn jullie ervaringen met waterraketten? Heb je er een?

-Matthijs

Gebruikersavatar
Berichten: 3.151

Re: Waterraketten: Jouw ervaringen?

http://www.wetenschapsforum.nl/invision/in...ight=waterraket

en

http://www.wetenschapsforum.nl/invision/in...post&pid=127551

geven een boel inzichten :roll:

Deze thread gaat op slot, omdat de onderwerpen al bestaan.

(maar bedankt voor de foto's, worden de mensen denk ik wel wat voorzichtiger van :wink: )

-slotje-
Appareo decet nihil munditia?

Gesloten