Vaste Brandstofraketten

Moderators: ArcherBarry, rwwh

Reageer
Berichten: 3

Vaste Brandstofraketten

Een vriend en ik zijn geinteresseerd geraakt in vaste brandstof raketten (ook ivm ene profielwerkstuk), zou iemand ons misschien wat goede sites kunnen geven.

Bijvoorbeeld over: samenstelling brandstof (die willen we toch zelf maken en testen), opbouw etc. Kortom: dingen die relevant zijn aan het maken van een vaste brandstof raket.

P.S. Geweldig forum.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
Berichten: 86

Re: Vaste Brandstofraketten

Ik zal jullie eens een paar goede hints geven:

http://www.vro.be/ -> Vlaamse raket organisatie

http://www.aeroconsystems.com/motors/sugar...ro_Proposal.pdf -> zeer goede pdf over wat je zoekt

http://www.jamesyawn.com/ -> goede site

http://chemixtry.****.com/ -> ! supergoed chemieforum met ook topics over raketten en dergelijke.
_.+~*Imagination IS Intelligence*~+._

Re: Vaste Brandstofraketten

Ik heb zelf mijn profielwerkstuk over dit onderwerp gehouden. Daarbij raad ik je aan om zelf een raketmotor te kopen en deze eventueel te hervullen met een brandstof waarvan na testen weet dat hij niet krachtiger dan de brandstof die er al in zat. Het zelf bouwen van raketmotoren gaat heel erg gemakklijk fout, met meestal een ontploffing van dien (ik spreek uit ervaring). Zorg ervoor dat je alles goed vermaalt en vooral een goed bindmiddel gebruikt (zorgt ervoor dat je geen groot knalvuurwerk aan het bouwen bent. Het best lijkt me om bijvoorbeeld bij NERO langs te gaan of een andere instantie en daar onder begelijding verschillende soorten brandstoffen te testen. Zorg er ook voor dat je leraar een beetje meehelpt want dat ging goed mis bij mij.

Veel succes

Re: Vaste Brandstofraketten

Wij wouden eigenlijk een raket gaan maken dat vliegt op verschillende stoffen, net als een echte raket. Maar we weten nog geen goede onderzoeksvragen.....

Weet iemand er nog een paar of welke stoffen we kunnen gebruiken?

*Het rendement bepalen lukt niet meer, iemand anders was voor ons :shock: *

Reageer