Petfles kanon

Moderators: ArcherBarry, Drieske, Fuzzwood

Reageer

Petfles kanon

ik heb een profiel werkstuk en maak daarvoor een kanon.

ik gebruik een PVC pijp met diameter 110 mm van ongeveer 1.75 m

achterkant is dicht en daar heb ik een ontsteking gemaakt waar 1 vonkje over schiet waar een pet fles overheen gaat (zodat er een vonk over springt in een petfles)

petfles gevuld met een explosief ( ikgebruik waterstof en 1/10 zuurstof) gas en dat zou dan weg moeten schieten....

maar dat werkt niet om dat hij zich zelfvacuum zuigt als hij uit de pijp moet schieten en loopt vast.

heb ook geprobeerd om aan de onder kan een T splitsing tussen stuk te zetten zodat er lucht bij kan. Maar de fles schoot niet weg maar ontplofte en de hele pijp was stuk ..!! ??

heeft iemand een idee hoe ik kan maken dat het werkt en de fles ook echt ver weg vliegt ..??? doormiddel van een gas? :shock:

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
Gebruikersavatar
Berichten: 4.220

Re: Petfles kanon

Je probleem is dus dat je niet genoeg volume ontwikkelt om

- de fles weg te schieten

- het 'gat' waar de fles zat te vullen

..als er niet genoeg gas uit de fles komt om die 'leegte' op te vullen, denk je dan dat het ding er met een behoorlijke knal uit kan komen?

(actie = reactie --> als je maar een beetje massa (gas) achter uit die fles schiet, gaat het ding hetzelfde beetje vooruit)

Anders misschien niet de fles wegschieten, maar achter die cilinder monteren. Nu een lichter/kleiner projectiel proberen weg te schieten uit een kleinere (diameter) pijp, met het gas dat in de fles (waterstof+zuurstof --> plof) ontstaat. Je vult de ruimte achter het projectiel en dat moet ook werken.

Anders zorgen dat je meer gas en/of hitte produceert met de 'explosie'.
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.

-Calvin-

Re: Petfles kanon

Het probleem van watersof met zuurstof te laten reageren is dat het volume afneemt 2H2 + O2 -> 2 H2O dus 3 gasatomen leveren 2 nieuwe gasatomen, het volume neemt dus af, ipv een voorstuwing door het meer onstane gas te krijgen zuigt de fles zich met buitenlucht vol of zuigt vacuum.

Gebruikersavatar
Berichten: 4.220

Re: Petfles kanon

Hint: probeer eens uit te vinden waarom een airbag opblaast.. misschien dat je aan die spullen (de reactie) iets hebt..
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.

-Calvin-

Re: Petfles kanon

ik had eerst een kleine spudgun gemaakt.hierbij spoot ik er haarlak in en pompte er lucht in met een zo'n kleine fietspomp zodat er een hoge druk op komt te staan.en toen met 2 draadjes een vonk latenoverspringen.

Reageer